Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocatepe çiftiyle sahne alma fırsatı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmirli sanatçılar Aysun-Ali Kocatepe çifti Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde 17 Mayıs Çarşamba günü Tarihi Havagazı Fabrikasında verecekleri konserde İzmir'den bir kadın ve bir erkeği de sahnede konuk edecek. 'Sabahattin Ali 110 Yaşında' adlı konserde amatör ya da profesyonel ayırımı yapılmaksızın seçilecek erkek solist 1948'de öldürülen yazarın 'Aldırma Gönül' şiirinden bestelenen şarkıyı, kadın solist ise 'Leylim Ley' şarkısını seslendirecek.

        Aysun-Ali Kocatepe çifti 17 Mayıs Çarşamba günü Tarihi Havagazı Fabrikasında verecekleri konserde İzmir'den bir kadın ve bir erkeği de sahnede konuk edecek. Konak Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleşecek konserde Rapsodi Orkestrası eşliğinde sahne alacak adaylar için internet üzerinden bir seçme yarışması düzenlendi. Konserde konuk sanatçı olarak yer almak isteyenler tek bir enstrüman ya da sadece seslerini içeren bir kayıt hazırlamaları gerekiyor. Başvuruların gizli tutulacağı değerlendirmede adayların seslendirdikleri şarkının kaydını 10 Mayıs 2017 Çarşamba gününe kadar damlacellek@gmail.com mail adresine göndermeleri gerekiyor.

        Kocatepe çiftiyle birlikte 17 Mayıs Çarşamba günü Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenecek konserde sahne alarak birer şarkı seslendirecek konuk şarkıcılara Konak Belediyesi tarafından birer anı plaketi de verecek.

        Sabahattin Ali 110 yaşında

        Ülkemizin en önemli öykü yazarlarından biri olan Sabahattin Ali, 1948 yılında 42 yaşında öldürülmüştü. 'Kürk Mantolu Madonna', 'Kuyucaklı Yusuf' gibi romanlarının yanı sıra bestelenmiş şiirleriyle de gönüllere taht kurmuş olan usta yazar Sabahattin Ali'nin bu yıl 110. doğum yılı kutlanıyor. En çok Sabahattin Ali şiiri besteleyen sanatçı olan İzmirli Ali Kocatepe, eşi Aysun Kocatepe ile verecekleri konserin birinci bölümünü tamamen Sabahattin Ali şarkılarına ayırdı. 'Benim Meskenim Dağlar', 'Çocuklar Gibi', 'Melankoli', 'Ben Sana Vurgunum', 'Çakır' gibi Ali Kocatepe besteleri; Livaneli'nin 'Leylim Ley'i, Kerem Güney'in 'Aldırma Gönül'ü bu bölümde seslendirilecek. Her şarkı için özel olarak barkovizyon görüntüleri verilecek.

        Müzik ziyafeti

        Konserin ikinci bölümü ise sürpriz şarkılara ayrıldı. İlk Türk tangosu 'Mazi'den, ilk Türk müzikali 'Lüküs Hayat', Türk popüler müziğinin klasikleşmiş Timur Selçuk bestesi 'İspanyol Meyhanesi'nden, İlhan İrem'in 'Boşver Arkadaş' ve Ali Kocatepe'nin diğer klasik şarkılarına kadar birçok eser dinleyiciyle buluşacak. Konsere gelenler 'Küçük Bir Aşk Masalı' ile duygulanacak, 'Kordon Boyu Faytonlar' ile İzmir'i dolaşacak, 'Heyamola' ile mavi yolculuğa çıkacak, 'Hey Gidi Dünya Hey' ile coşacak.

        (AG-Y)

        02.05.2017 10:42:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler