Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kemalpaşa uluslararası yemek festivaline ev sahipliği yapacak

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Kemalpaşa Belediyesi yemek yarışmalarından etkinliklere kadar dolu içeriği ile 6-7 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası 1'inci Yemek Festivali düzenleyecek. Festivale 20 ülkeden katılım sağlanırken, sanatçılar da konser verecek.

        Kemalpaşa Belediyesi bir ilke daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uluslararası Yemek Festivali gerçekleştirecek olan Kemalpaşa Belediyesi festival hazırlıklarını tamamladı. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Arif Uğurlu, her zaman ilkleri gerçekleştireceklerini ve ilklere ev sahipliği yapacaklarını vurguladı. Uğurlu "Daha önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan'ın da katılımı ile gerçekleşen Yerel Tohum Buluşmaları festivaline Kemalpaşa olarak ev sahipliği yapmıştık. Şimdi de belediye olarak düzenlendiğimiz 1'inci Uluslararası Yemek Festivali'ni gerçekleştiriyoruz. İlçemize kazandırdığımız cazibe merkezlerinden biri olan Park Orman Kemalpaşa sosyal tesislerimizde 6-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz festival ilçemizin ve ilimizin tanıtımına katkı sağlamış olacak" diye konuştu.

        20 ülkeden yarışmacı katılacak

        Festivali Ukrayna Zhytomyr Belediye Başkanı Sergey Sukhomlin'de katılacağını açıklayan Başkan Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        "Festival 20 ülkeden yarışmacı ve jüri üyesinin katılımı ile gerçekleşecek. İçeriğinde yemek yarışmaları, Murat Kekilli ve Mehmet Nuri Çiçek konseri ve Kemalpaşa Sesi'ni arıyor adlı ses yarışmasının çeyrek finali gibi etkinlikler yer alacak. Festival; lise, üniversite, şefler, engelliler ve yöresel yemekler olmak üzere 5 kategori de gerçekleşecek. Festivale destek veren sponsor firmalara ve Ege Profesyonel Aşçılar Derneği (EPAD) ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz personellerine teşekkür ediyor, 6-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale tüm İzmirli vatandaşlarımızı davet ediyoruz."

        (MY)

        02.05.2017 15:07:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler