Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükçekmece'deki meydanın adı oy birliğiyle Atatürk Meydanı oldu

        - Büyükçekmece'ye Atatürk Meydanı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediye Meclisi, Büyükçekmece Kaymakamlığı önündeki meydana Atatürk Meydanı adı verilmesine oy birliğiyle karar verdi.

        Ortak önerge olarak gündeme alındı

        Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan meydanda yaptırılan 5,5 metrelik Atatürk Anıtı, 23 Nisan tarihinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenleri kapsamında törenle açılmıştı. Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin mayıs ayı birinci oturumu Sinanoba Mahallesi, Büyük Atatürk Parkı içinde yer alan bir kafede gerçekleştirildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşen meclis oturumunda gündemde yer alan maddeler ve ek maddeler görüşülerek karara bağlandı. CHP ve AK Parti gruplarının ortak önergesi olarak gündeme alınan, Büyükçekmece Kaymakamlığı önündeki düzenlemesi Büyükçekmece Belediyesi'nce yaptırılan meydana Atatürk Meydanı ismi verilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

        Mimarsinan Sahili'ne gece pazarı kurulacak

        Büyükçekmece Belediyesi'nce Mimarsinan sahil yolu düzenlemesi kapsamında yapılan sahil yoluna gece pazarı kurulması hususu da mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre Mimarsinan Sahili'nde kurulacak gece pazarında öncelik Büyükçekmece'de ikamet eden şehit yakınları ve gazilere, üniversite öğrencilerine, engellilere, Büyükçekmece Halk Akademisi ve İSMEK'te eğitim almış kendi el beceriyle üretim yapan bayanlara ve dar gelirli oldukları belirlenen vatandaşlara verilecek. Gece pazarında tezgah tarifeleri sezonluk 1000 TL olarak belirlenirken, şehit yakınları ve gaziler herhangi bir ücret ödemeyecek. Engelli ve dar gelirliler ise bu ücretin yüzde 50'sini ödeyecek.

        (EY-BA-Y)

        02.05.2017 15:21:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler