Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyoğlu'nda geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu

        - Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen geri dönüşüm kampanyasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

        (Fotoğraflı)

        Murat Delice

        İSTANBUL (İHA) - Çocuklara çevre bilinci ve geri dönüşümün önemini aşılayan Geri Dönüşüm Kampanyası'na katılan geri dönüşüm gönüllüsü Beyoğlulu minikler, ödüllerini Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın elinden aldı.

        Beyoğlu Belediyesi tarafından ilçe genelinde düzenlenen Geri Dönüşüm Kampanyası'nda ödül töreni düzenlendi. Beyoğlu genelindeki ilkokullarda bilinçli çocuklar, kapmayanın katılımcısı oldu. Evlerinde, katı ve sıvık atıkları geri dönüşüme kazandırmak amaçlı toplayan çocuklar, atıkları okullarındaki geri dönüşüm kutularına attı. 2016 - 2017 öğretim yılı içerisinde en çok atık toplayan çocuklara ise bisiklet hediye edildi. Çocuklara çevre bilinci aşılamayı hedefleyen projenin ödül töreni, Haliç İlkokulu'nda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Törende çocuklara geri dönüşüm konulu tiyatro oyunu gösterimi yapılırken, ilkokullu miniklerin Kafkas yöresi oyunları da göz doldurdu.

        Dereceye girenlere bisikletlerini veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, teknolojinin bilgiye ulaşmadaki kolaylığına da değinerek, "Çocukları eğitmek onları hayatın içerisine çekmek özellikle de çevre ve doğa ile ilgili hususlarda onları hayatın içine çekmek belediyelerin ve milli eğitimin vazifesi. Bizler bu çerçevede önümüzdeki çevre ayına kadar 1 aylık süreyi okullarda çevre bilincini atık bilincini çevreyi kirletmeme bilincini gündemde tutmak için yaklaşık 40 bin yavrumuzu kuşatan bir kampanya yaptık. Böylelikle hem eğitime destek vermiş hemde belediyenin asli vazifesi olan temizlik konusunda duyarlılık oluşturmuş oluyoruz." dedi.

        Tören sonunda dereceye girenler ödüllerini Başkan Demircan'ın elinden aldı.

        (MD-HB-BA-Y)

        03.05.2017 13:02:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler