Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güngören'de sokakların çehresi değişiyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Güngören Belediyesi ilçenin modern görünümünü pekiştirmek için erişilebilir standart yol çalışmalarını sürdürüyor. Çalışlar Sokak'ta çalışmalar son aşamaya geldi.

        Güngören Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirmek ve halkın yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Erişilebilir Standart Yol çalışmaları ile hem görselliği hem de ulaşımı iyileştiriyor. Cadde ve sokakta çalışmalarını sürdüren yetkililer, Çalışlar Sokak'ın düzenlenmesinde sona doğru yaklaştı.

        Güngören Belediyesi, kentsel estetiğin ve kalitenin artırılması amacıyla 2004 yılında başlattığı "Erişilebilir Standart Yol" projesi kapsamında, araçlar yerine insana saygıyı öne alan bir anlayışla kadın, çocuk ve engelliler için huzur ve güven dolu yollar inşa etme yönündeki çalışmalarını sürdürüyor.

        Önceliği altyapı düzenlemesi olan Erişilebilir Standart Yolların; kaldırımları genişleterek yayaların ve engellilerin kullanımını kolaylaştırıyor olması ve araçların yaya trafiğini aksatmayacak şekilde park etmesini kolaylaştıran cep park uygulaması ilk göze çarpan özellikleri arasında. Ayrıca, altyapıyı ve erişilebilirliği engelleyen ağaçlar yerine antialerjik, polen üretmeyen ve dört mevsim yeşil kalan ağaçlar, estetik aydınlatma direkleri ve parke taşları ile zenginleştirilen Erişilebilir Standart Yollar kapsamında cadde ve sokaklar göz alıcı bir güzelliğe sahip oluyor.

        Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, "Belirli bir program takvimine uygun şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz, özellikle ulaşımı aksatmamak için ana arterlere ve yolcu taşıma güzergâhlarına öncelik vererek bu uygulamayı yapacağımız cadde ve sokağı belirliyoruz. Alt yapısal sorunları çözerek yollarımızı yapıyoruz. Böylece devamlı olarak yolun kazılmasının önüne geçiyoruz. Güngören'i üç dönemdir süregelen modernizasyon çalışmaları ile daha yaşanılabilir ve estetik bir görünüme sahip bir kent hâline getirme mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz" şeklinde düşüncelerini dile getirdi ve asfalt döküm çalışmaları tamamlanan Çalışlar Sokak'ın kısa süre zarfında halkımızın hizmetine açılacağının müjdesini de verdi.

        (HB-BA-Y)

        03.05.2017 17:01:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler