Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        El emeği, göz nuru eserler bu sergide görücüye çıktı

        - "Sanatta Hayat Var, Sonsuz Emek Var" sergisi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Alper Korkmaz

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi El Sanatları Kursları "Sanatta Hayat Var, Sonsuz Emek Var" adlı mezuniyet sergisi düzenlenen törenle açıldı. El emeği ve göz nuru binlerce eser sergide görücüye çıktı.

        Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi el sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin eserleri Kültürpark Kervansaray'da (Kurşunlu Han) düzenlenen törenle görücüye çıktı. "Sanatta Hayat Var, Sonsuz Emek Var" adlıyla düzenlenen mezuniyet sergisinin açılışına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün, belediye meclis üyeleri, halk akademisi eğitmeleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninin ardından Başkan Akgün, sergiyi gezerek eserleri inceledi eğitmen ve kursiyerlerden bilgi aldı.

        15 bine yakın kişinin kurs gördüğünü söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, " Bu gün burada da özellikle bayan öğrenci eğitmenleriyle beraber bir yıl boyunca ortaya koymuş oldukları ürünlerini bu 500 yıllık tarihi eserde bizlere sunuyorlar. Burayı renklendirdiler. Çok örnek çalışmalar gördük. Anneler gününde ve daha sonraki zamanlar için hediye almak istiyorlarsa Büyükçekmece kervansarayına bir hafta içerisinde uğramak lazım. Muhteşem eserler çıkarmışlar. Halk Akademisinin bu faaliyetleri, diğer faaliyetler arasında çok önemli bir yer tutuyor çünkü halkın bütün katmanları bu eğitimin içerisinde bundan sonra daha güzelini yapmaya devam edeceğiz" dedi.

        BüyükçekmeHalk Akademisi El Sanatları Kurslarına katılan kadınların ürettiği eserlerin yer aldığı "Sanatta Hayat Var, Sonsuz Emek Var" sergisi 3-10 Mayıs tarihleri arasında Kültürpark Kervansaray'da ziyaret edilebilecek.

        (AK-HB-BA-Y)

        04.05.2017 09:53:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler