Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köyceğiz Engelliler Derneği kuruldu

        (Fotoğraflı)

        Cihat Cura

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Engelliler Derneği kuruldu

        Dernek Başkanı Suzan Öztürk, tüm engelli grupların eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik, hukuki, mesleki hak ve menfaatlerini koruyup, geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

        Engellilerin istihdamı, sosyal hayata uyumu için çalışmalar yapacaklarını belirten Öztürk; "Üretken, verimli, başarılı bireyler için çalışmalar yapmak, sosyal dayanışmayı sağlamak, engelliler arasında karşılıklı sevgi ve saygıyı yerleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

        Engellilerin toplumdaki tüm bireylerle eşit haklara sahip olmasının önemine işaret eden Öztürk, "engellilerin toplumla entegre bir yaşam sürdürmelerinin savunulması ve izolasyona yol açabilecek her türlü uygulama ve politikaya karşı mücadele edilmesini; Kamusal ya da özel tüm yaşam alanlarının ve hizmetlerin evrensel tasarım ilkesi uyarınca, herkes için erişilebilir olması yönünde gerekli çalışmaların yapılmasını amaçlıyoruz" dedi.

        Dernek yönetiminde şu isimler yer aldı; Suzan Öztürk, Bilge Kınalı, Ümmüşen Orhan, Mehtap Güler, Semra Şahin, Setenay Mirza, Sezgin Sağun.

        (CC-MB-Y)

        04.05.2017 10:41:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler