Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        4'üncü Geleneksel Çocuk Oyunlarında ödüller sahiplerini buldu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Şehit Ömer Halisdemir Sezonu 4'üncü Geleneksel Çocuk Oyunları ve Fiziksel Etkinlikler Ödül Törenine katıldı.

        Mendil kapmaca, seksek ve kaleli yakan top gibi geleneksel çocuk oyunlarının, günümüz koşullarına uyarlanarak oynatıldığı Geleneksel Çocuk Oyunları Ödül Töreni Dudullu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

        Ümraniye Belediyesi, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İşleri Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği şenliğin kapanış törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Saadettin Gül,İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İşleri Müdürü Muhammet Kılıç, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir,muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

        "Çocuğun gelişmesinde en önemli unsurlardan birisi de oyundur"

        Başkan Hasan Can; "Bu program her sene tekrarlamaya çalıştığımız ve geleneksel hale gelmiş bir programdır. Ümraniye Belediyesi olarak hangi işi yapıyorsak onun sürdürülebilir olmasına devamlı olmasına özel bir gayret sarf ediyoruz. Hangi işi yapıyorsak yapalım başladığımız işi bırakmıyoruz geliştirerek devam ediyoruz. Ödül törenini gerçekleştirdiğimiz 4. Geleneksel Çocuk Oyunları ve Fiziksel Etkinlikler programının yanı sıra; bütün okullarımızın katıldığı Ümraniye Spor Oyunları programının da bu sene sekizincisini gerçekleştiriyoruz. Geleneksel hikâye şiir, resim yarışmalarımızın da sıra on dördüncüsüne geldi. Bütün bunlar Ümraniye Belediyesi olarak sürdürebilir işler yapma gayemizin ifadesidir" dedi. Başkan Hasan Can, "Ben bir eğitimci olarak söylüyorum ki çocuğun gelişmesinde en önemli unsurlardan birisi de oyundur. Oyun oynama şansı olmayan çocuk eksik yetişmiştir. Oyun çocuğun hayal dünyasını ve ruhunu geliştiren bir şeydir" dedi. Geçmişteki geleneksel çocuk oyunlarını bu program sayesinde çocukların öğrenmelerini sağladıklarını da sözlerine ekledi. Sergilenen oyunları da çok beğendiğini dile getiren Başkan Hasan Can, "Ülkemizin her bir bölgesinden bir oyun seçtik ve bu oyunları hazırlamak üzere bir okulumuzu görevlendirdik. Ümraniye Belediyesi olarak her türlü desteği verdik" dedi.

        Başkan Hasan Can sergilenen oyunları da çok beğendiğini dile getirdi. Çocukların normal dersler dışında ki gelişimlerinden de söz eden Başkan Hasan Can, "Bütün bu programlar çocuklarımızın yarınlara hazırlanırken dersleri dışında hem zihinsel olarak hem de bedensel olarak yeteneklerini geliştirdikleri programlardır" dedi.

        Program, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve protokolün öğrencilere kupa ve madalyaları takdim etmesiyle son buldu.

        (HB-BA-Y)

        04.05.2017 11:14:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler