Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bizim baraj problemimiz çoktan halledildi, geçtik o günleri. Baraj problemimiz yok. Bir an için olduğunu kabul etsek dahi yüzde 3 aldığımız taktirde hazine yardımı alınacak" dedi.

        Seçimlere "Milli İttifak" adıyla ortak girme kararı alan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Devlet Bahçeli Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak partililere hitap etti.

         Kamalak, Saadet Partisi'nin "Barajı aşar mı?" sorusuyla karşı karşıya kaldığını belirterek, vatandaşların doğrunun, hak ve adaletin yanında durması gerektiğini kaydetti.

        Kamalak, yeni ve adil bir düzen kurmak istediklerini vurgulayarak, "Bizim baraj problemimiz çoktan halledildi, geçtik o günleri. Baraj problemimiz yok. Bir an için olduğunu kabul etsek dahi yüzde 3 aldığımız taktirde hazine yardımı alınacak" diye konuştu.

        Meclisteki partilerin çok fazla hazine yardımı aldığını eleştiren Mustafa Kamalak, şunları kaydetti:

        "AK Parti tam 300 milyon lirayla seçime giriyor. Bu hazineden aldığı. Tüccarlardan, müteahhitlerden, havuzdan aldıklarını da hesaba katarsan milyarlarla giriyor seçime. Biz ise siz değerli kardeşlerimizin yardımlarıyla bu seçime giriyoruz. Vereceğiniz her bir oy, aynı zamanda adaleti sağlama bakımından, hazine yardımının sağlanması bakımından destek vermiş olacaksınız. Hiçbir emeğin hiçbir oyun zayi olması söz konusu değildir."

        Atanamayan öğretmenlere, polislere, emeklilere, işçilere, öğrencilere çeşitli desteklerde bulunacakları sözünü veren Kamalak, "Hiçbir emeklimizin hiçbir çalışanımızın maaşı açlık sınırının altına düşmeyecektir. Yani bin 500 liranın altında olmayacaktır. 'Bu sizin söylediklerinizi diğerleri de söylüyor' denebilir. Kim söylüyor, Cumhuriyet Halk Partisi. 'Yılda 2 maaş bayram ikramiyesi vereceğiz' diyor. Ne zaman söylüyor bunu, 2015'te, seçimlere gidilirken, araziye açılırken. Bir taklitçimiz vardı AK Parti, şimdi bir de kopyacımız çıktı Cumhuriyet Halk Partisi. İşçi ve Bağkur emeklilerine yılda 2 defa bayram ikramiyesi adıyla birer maaş verilmesine dair kanun teklifimiz gerekçesiyle TBMM'ye sunuldu. Ne zaman? 2001'de, yani 14 yıl önce" dedi.

        Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Kamalak, "Eğer 'Milli İttifak' ve onun temsilcisi olan Saadet Partisi meclise girmeyecek olursa bu seçimin en anlamı olacak, ne değişecek? Partilerin 3'er milletvekili değişecek olursa ne sorununuz çözülecek? Ülkenin problemlerinin çözülebilmesi için mutlak surette meclisin yeni bir nefese, ruha ve yapıya ihtiyacı var. Bu ruhu şüphesiz ki 'Milli İttifak'ın oluşturduğu Saadet Partisi sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

        - Destici: "Meral Akşener hakkında büyük bir iftirada bulundular"

         Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise ülkenin içinde bulunduğu şartları bildiklerini, Türkiye'yi yönetenlerin bu problemlere, dertlere çare bulamadığını iddia etti.

        Osmaniye'de pamuk üretiminin sona erdiğini, fıstığın fiyatının arttığını ancak çiftçinin bundan faydalanamadığını iddia eden Destici, "Çiftçi kardeşimiz, tarımla uğraşan, köyde yaşayan kardeşlerimize, hayvancılık yapan kardeşlerimize maalesef gerekli destek verilmiyor" dedi.

        İşsizliğin arttığını, yargının bağımsızlığını kaybettiğini ileri süren Destici, şunları kaydetti:

        "Bunlar, '10 tane dünya markası yaratacağız' diyorlardı. Birinci marka 'Kaçak saray' dünyada olamayan bir şey. İkincisi 'sarayın soytarıları.' Üçüncüsü meşru bir PKK meydana getirdiler. PKK terör örgütüydü, bütün dünya ve Türkiye böyle kabul ediyordu ama bu hükumet meşru hale getirdi. Dördüncüsü 'yolsuzluk.' Beşincisi 'Rıza Sarraf ve beslemeleri', dünyanın hiçbir yerinde yok. Altıncısı markaları 'Bakara makara sallamaları.' Yedinci markaları 'Ayetli pasta.' Sekizincisi 'Belediye alanında Kabe'li tavaf.' Dokuzuncusu 'Türbe kaçırma markası.' Onuncusu ise 'Kendi propagandalarını yapan TRT dizileri."

        Destici, "Bunların ekranlarda dalkavukları var. En son ne yaptılar? Meral Akşener hakkında büyük bir iftirada bulundular. Ben bu iftirada bulunanları lanetliyorum. Aynı iftiraları bize de yapıyorlar. Neden? 'Milli İttifak'ı kurduk ya, birleştik ya. Buradan herkes söylüyorum, vicdan. Şimdi arayıp Meral Akşener hakkında üzüntülerini bildiriyorlar. Kardeşim sen ne arıyorsun? Sen istemesen, senin haberin olmasa, sen onaylamasan o adam çıkıp televizyonda 30 saniye görünebilir mi? Bırak yorumculuk yapmayı görünebilir mi?" değerlendirmesinde bulundu.

        "HDP'yi şirin göstermeye, barajı aştırmaya çalışıyorlar" sözlerini kullanan Destici, "Kim bu HDP'yi şirin göstermeye çalışırsa, oy vermeye teşvik ederse bütün şehitlerin vebalini üstlenmiş olur. Herkes aklını başına alsın. Ne adına olursa olsun, kime karşı olursa olsun PKK ve onun siyasi uzantıları desteklenemez" diye konuştu.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler