Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Müftülüğü, din görevlileri arasında hafızlık, Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı güzel okuma yarışmaları düzenlendi.

        Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmada İl Müftüsü Mehmet Şahin de jüri üyeliği yaptı. 

        Hafızlık dalında Mucur Kızıldağ Yeniyapan Köyü Camisi imam hatibi Bilal Ağırtopçu, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dalında Merkez Yenice Hamidiye Camisi müezzin kayyımı Mustafa Fidan, ezanı güzel okuma dalında Mucur Merkez Hicret Camisi imam hatibi Mahmut Saratlı birinci oldu.

        Kadınlarda ise Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dalında ise Akçakent Yeniyapan Kız Kur’an Kursu öğreticisi Nurcan Gider dereceye girdi. Başarılı olanlara müftülük tarafından çeşitli hediyeler verildi. Dereceye girenler bölge yarışmalarında Kırşehir'i temsil edecek.

        İl Müftüsü Şahin, yarışma sonunda yaptığı açıklamada, "2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan bu yarışmalarda dereceye girenleri tebrik ediyorum, dereceye girmeseler de gelip bu yarışmalarda cesaretlerini ve özgüvenlerini ortaya koyan bütün görevlilerimizi cani gönülden kutluyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler