Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziosmanpaşa'da 'Geleneksel El Sanatları Sergisi''

        - El emeği göz nuru eserler görücüye çıktı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi kursiyerlerinin ''Geleneksel El Sanatları Sergisi'' açıldı.

        Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin 42 farklı branşta verdiği eğitimlere katılan Gaziosmanpaşalı kadınların dönem sonu eserleri 'Geleneksel El Sanatları Sergisi'nde görücüye çıktı. 2016-2017 dönemi içinde verilen eğitimin sergi açılışını Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptı. Başkan Usta, stantları tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Açılışa Başkan Usta ile birlikte ilçe protokolü de katıldı.

        Üçüncüsü gerçekleşen Geleneksel El Sanatları Sergisi'nde, bu yıl içinde 8 ay boyunca eğitim alan kadınlar hünerlerini bu sergide gösterdi. Çeyiz ürünleri, yöresel el nakışları, dekoratif ev aksesuarları, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan çantalar ve daha birçok ürünün olduğu sergiye ilgi yoğundu.

        Sergide konuşma yapan Başkan Usta, Gaziosmanpaşa'ya bağlı 6 adet Kültür-Sanat Merkezi'nin olduğunu ve bu merkezlere başvuru yapan kadınların yüzde 95'inin istikrarlı bir şekilde kurslara devam ederek başarı sağladığını belirtti. ''Bizim kadınlarımız gezen değil emekçi, çalışan kadınlarımızdır'' diyen Başkan Usta, ''Gösterdiğiniz bu emeklerin karşılıksız kalmaması gerekiyor. Siz böyle şevkle, aşkla çalıştığınız sürece bizler de size desteğimizi esirgemeyeceğiz. El emeği göz nuru olan ürünlerinizin hizmete, pazara sunulması, ekonomik anlamda ülkemize katkı sağlaması bizim hedefimizdir. Hünerleriniz sonucu ortaya çıkardığınız ürünleri ekonomiye kazandırdığımız 2 adet satış ofisimiz var zaten ama bu sayının daha fazla olması, sizin ürettiğiniz ürünlere bağlıdır. Ne kadar azimle, şevkle, sabırla çalışırsanız, ne kadar çok ürünü ortaya çıkarırsanız bizler de bu ürünlerinizi ticarete döndürmek için o kadar satış ofisi açacağız. Bu tamamen sizin verdiğiniz desteğe ve çalışmalarınızı sahiplenmenize bağlı'' dedi. Sergi açılışını minik bir kız çocuğu ile yapan Başkan Usta sergiye gelen çocuklara da oyuncak hediye etti.

        18 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek olan Geleneksel El Sanatları Sergisi 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açık tutacak.

        (HB-BA-Y)

        04.05.2017 16:37:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler