Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadıköy Su Sporları Şenliği başlıyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kadıköy Su Sporları Şenliği 7 Mayıs Pazar günü başlıyor. Şenliğin ilk gününde Kadıköy'de bulunan yelken, kürek ve yüzme kulüplerinin işbirliği yelkenliler, balıkadamlar ve kürek takımları Bağdat Caddesi'nde geçit yapacak.

        Kadıköy Belediyesi tarafından organize edilen Su Sporları Şenliği'nde sergiden, söyleşi ve atölyeye kadar birçok etkinlik yapılacak.

        Koleksiyoner Seyhun Binzet'in arşivinden seçilen özel fotoğrafların olduğu Kadıköy'de 'Spor Suda Doğdu' sergisi ve Kadıköy'de bulunan su sporları kulüpleri işbirliği ile atölye, söyleşi ve seminerler gerçekleştirileceği Su Sporları Şenliği bir ay boyunca sürecek.

        Fotoğraflarla deniz yaşamı

        Kadıköy'ün su sporları tarihine ışık tutacak olan 'Kadıköy'de Spor Suda Doğdu' sergisi, şenliğin başlangıç tarihi olan 7 Mayıs Pazar günü Saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde açılıyor.

        Koleksiyoner Seyhun Binzet'in arşivinden seçilen birbirinden özel fotoğraflar ve Mimar Engin Özden'in düzenlemeleriyle hazırlanan sergi, geniş fotoğraf yelpazesiyle, Kadıköy'ün 1800'lü yıllarından 1960'lı yıllarına kadar ki bir dönemi yansıtıyor. Yüzme, kürek, yelken ve su yaşamı başlıklarında hazırlanan sergi, 350'nin üzerinde görseli ilk kez İstanbullularla buluşturacak.

        Sergide yer alacak eserler içinde Kadıköy'ün su sporlarına ev sahipliği yapan koylarının ve köklü kulüplerinin birbirinden değerli tanıklıkları yer alıyor.

        Caddede deniz rüzgarı

        'Kadıköy'de Spor Suda Doğdu' sergisi açılış günü olan 7 Mayıs aynı zamanda Bağdat Caddesi'nde deniz rüzgarı estirecek.

        Kadıköy Su Sporları Festival yürüyüşü 7 Mayıs Pazar Günü Saat 14.00'da Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal Işıklar'dan başlayacak. Kadıköy'de bulunan yelken, kürek ve yüzme kulüplerinin işbirliği ile organize edilecek olan Kadıköy Su Sporları Festival yürüyüşünde yelkenliler, balıkadamlar ve kürek takımları caddeye inecek.

        Kulüplerin flama ve sporcularıyla katılacağı yürüyüş sonrasında katılımcılar sergi alanına gelerek 'Kadıköy'de Spor Suda Doğdu' sergisini birlikte açacak.

        Sergi boyunca Kadıköy'de bulunan su sporları kulüpleri ile birlikte atölye, söyleşi ve seminerlerin yer alacağı sergi alanına yerleştirilecek simülatörler, her yaştan İstanbulluya deniz havası aldıracak. Mayıs ayı boyunca düzenlenecek etkinlikler kapsamında Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir yelken simülatörü kurulacak. Kadıköylüler, ilçedeki okullardan öğrenciler sergiyi gezerken, su sporlarıyla ilgili simülatörü kullanacak, kulüplerin kuracağı stantları gezecek, atölyelere katılma imkânı bulacak.

        Şenlikte gemici bağı atölyesi, Kuvvet istasyonu , denge istasyonu gibi atölyeler ve "Su Sporlarının Olimpik Hikayeleri", "Sualtı Fotoğrafçılığı" gibi söyleşiler meraklılarıyla buluşacak.

        (HB-BA-Y)

        05.05.2017 11:11:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler