Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beylikdüzü'nde Hıdırellez coşkusu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beylikdüzü'nde Hıdırellez renkli görüntülere sahne oldu. Gürpınar Çınarlı Kahve'de gerçekleşen şenlikte dilek ve isteklerini ağaçlara asan vatandaşlar, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Hıdırellez ateşinin de yakıldığı programı Beylikdüzü Belediyesi ile Beylikdüzü Gürpınar Trakyalılar ve Rumeliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği düzenledi. Şenliğe katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sağlık, mutluluk, huzur ve milletçe beraberlik diledi.

        Türklerin Orta Asya'dan bu yana sürdürdüğü Hıdırellez şenlikleri, Beylikdüzü'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi ile Beylikdüzü Gürpınar Trakyalılar ve Rumeliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği etkinlikte vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Gürpınar Çınarlı Kahve'de gerçekleşen Hıdırellez Şenliği'ne Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'da katıldı. Hıdırellez ateşini vatandaşlarla beraber yakan Başkan İmamoğlu, ateşin üstünden atlamayı da ihmal etmedi. Oyun havaları ve halaylarla bir düğün havasında süren etkinlikte vatandaşlara patlamış mısır ve pamuk şeker gibi çeşitli ikramlar da yapıldı.

        "Huzurumuzu Bozmaya Kimsenin Gücü Yetmez"

        Baharın karşılanması anlamına gelen Hıdırellez'de dileklerin gerçekleştiğine dileklerin gerçekleşeceğine inanan vatandaşlar, dilek ve isteklerini ağaçlara astı. Dilek ağacına ümitlerini asan Başkan İmamoğlu, "Sağlık, mutluluk, huzur, milletçe beraberlik ve en güzel kent Beylikdüzü olsun" yazdı. Ekrem İmamoğlu yaptığı konuşmada kadınların şenliğe yoğun atılımlarına atıfta bulundu ve "Kadınların mutlu olduğu ülke mutlu olur. Sizin yüzünüzün gülmesi bizim de kalbimizin gülmesi anlamına geliyor" dedi.

        Birlik ve beraberlik mesajlarıyla konuşmasını sürdüren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kimsenin bizim huzurumuzu bozmaya gücü yetmez. Bu ilçe dayanaşma içinde güzelleşmeye devam ediyor. Zenginlik; mutlu, huzurlu ve sağlıklı olmaktır. Burada yaşayan herkese kendini dünyanın en zengin insanı olduğunu hissettirin ve en önemlisi bu ülkenin ilkelerine ve Mustafa Kemal'e sonuna kadar sahip çıkın." dedi ve şenlik boyunca vatandaşlarla beraber eğlendi.

        (HB-ÖK-Y)

        06.05.2017 09:52:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler