Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        59 ülkeyle Esenler'de kültür şöleni

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Türkiye'de eğitim gören 59 ülkeden 300 öğrenci, kültürlerini Esenler'e taşıdı. Uluslararası öğrenciler, ülkelerinden getirdikleri kültürel eşyaları, giyecekleri, müzik aletlerini tanıttılar ve yöresel lezzetlerini davetlilere ikram ettiler.

        Esenler, uluslararası bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Dünyanın birçok ülkesinden üniversite eğitimi almak için Türkiye'ye gelen öğrenciler, 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında Esenler Belediyesi, UDEF ve Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği'nin organizasyonu ile Esenler Dörtyol Meydanı'nda bir araya geldi. Asya'dan Avrupa'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya ve Afrika'ya kadar 59 ülkeden 300 öğrencinin kendi ülkelerini tanıttıkları organizasyonun açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

        Açılış törenine; AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Kara ve çok sayıda Esenlerli katıldı.

        Uluslararası mehteran takımı coşturdu

        Program, uluslararası öğrencilerden oluşan mehteran takımının gösterisiyle başladı. Uluslararası Mehteran Takımı'nı yoğun şekilde yağan yağmur da durduramadı. Öğrenciler, coşku içinde gösterilerini tamamladı.

        Taksim Metrosu'nda başladı, uluslararası oldu

        Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Kara, "Taksim Metrosu'nda mütevazı bir şekilde başladığımız bu proje, uluslararası bir organizasyon haline geldi. 59 ülkeden 300 öğrenci bugün burada Esenler ve İstanbul halkıyla kaynaşıyorlar" dedi.

        "Gönlümüzü, kapımızı, soframızı açıyoruz"

        Türk halkının misafirperverliğine dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "İnsanın var oluşundan bugüne kadar medeniyeti inşa etmiş, yeryüzündeki tüm insanlara gönlünü, kapısını, sofrasını açan, ötekileştirmeyen bir milletin çocukları olarak bu renkli buluşmaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeryüzünün her yanında kan ve gözyaşı olmadan, buradaki gibi mutluluk, insanlık ve merhamet duygularının hâkim olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

        "Ben yabancı öğrenciydim, siz evinizde gibisiniz"

        Programda son konuşmayı yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, yabancı öğrencilerle empati yaptığını belirterek, "Ben de eğitimimin bir kısmını yurt dışında, Fransa'da tamamladım. Benim sizden farkım, gittiğim ülkede sadece yabancı bir öğrenci olmamdı. Siz, Türkiye'de kendi evinizde gibi kardeşlik içinde eğitim alıyorsunuz. İnşallah buradaki kardeşlik ve birlik mesajları dünyaya yayılır" ifadelerine yer verdi.

        Kültürlerini Esenler'e taşıdılar

        Törenin ardından, organizasyonun açılışı gerçekleşti. Kurulan çadırlarda öğrenciler, ülkelerinden getirdikleri kültürel eşyaları, giyecekleri, müzik aletlerini tanıttılar ve yöresel lezzetlerini davetlilere ikram etti. Tanıtımların yanı sıra öğrenciler kendi ülke danslarını da sergiledi. Farklı dillerde şiir seslendirmeleri, folklorik gösteriler, hat sanatı icrası gibi etkinlikler de organizasyona ayrı bir renk kattı. Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) öğrencileri de kemençe çalarak, Esenler'de Karadeniz rüzgarları estirdi.

        Renkler, diller, kültürler kaynaştı

        Esenlerli genç-yaşlı çok sayıda insan, etkinlik sayesinde farklı kültürleri tanıdı ve Türkiye'de okuyan misafir öğrencilerle keyifli sohbetler edip bol bol fotoğraf çektirdi. 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması, 7 Mayıs Pazar günü saat 18.00'e kadar Esenler Dörtyol Meydanı'nda farklı kültürleri kaynaştıracak.

        (HB-MK-Y)

        06.05.2017 16:06:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler