Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        40 yıl sonra bir araya geldiler

        - aynı okulda okuyan öğretmenler 40 yıl sonra buluştu

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Eskişehir Eğitim Enstitüsünde okuyup öğretmen olan bir grup, 41 yıl sonra sosyal medya ağı sayesinde birbirleriyle haberleşip İzmir'de tekrar bir araya geldi. Öğrencilik yıllarındaki anılar ile meslekte yaşadıklarını birbirlerine anlatan öğretmenler bol bol da hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Eskişehir Eğitim Enstitüsünde bir kısmı yatılı, bir kısmı da gündüzlü olarak eğitim gören öğrenciler, 1975 yılında mezun olup öğretmen oldular. Tam 40 yıl birbirlerinden hiç haber alamayan öğretmenler, sosyal ağ sayesinde haberleşmeye başladı. İnternetten haberleşmelerden sonra buluşmaya karar veren öğretmenler, önce mezun oldukları Eskişehir'deki okulda, daha sonra da İzmir'de bir araya geldi. 41 yıllık özlemle birbirlerine sarılıp hasret gideren öğretmenler, okuldaki hayalleri ile yaşamdaki yaşadıklarını birbirlerine anlatıp anılarını tazelediler. Karşıyaka Öğretmenevinde buluşan öğretmenler, hem İzmir merkezde, hem de çevre ilçelerde geziler düzenleyerek unutulmaz anlar yaşadı. Yaşadıkları mutluluğun hayatlarında renk kattığını belirten Nuray Petin Sönmez, "Üniversitede gelecek için hep hayaller kurardık. Öğretmen olunca herkes farklı yerlere dağıldı. Evlendik, çocuklarımız oldu, iş ve aş peşinde koştuk. Şimdi hepimiz emeklilik dönemindeyiz. Neler umduk, neler bulduk, nasıl yaşadık. Hepsi ayrı ayrı bir hikaye niteliğinde. Arkadaşlarımızla 40 yıllık özlemle bir birlerimize sarılıp sohbetler ettik, hasret giderdik. Bu buluşmaları gelecek yıllarda da farklı illerde gerçekleştireceğiz" dedi.

        (HG-Y)

        08.05.2017 11:40:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler