Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vefakar tezhip ve minyatür sanatçısından kişisel sergi

        (Fotoğraflı)

        Sertan Ergit

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Bergama ilçesinde, 17 yıl önce üniversite eğitimi alan Eda Ergen uzun yıllar uğraştığı tezhip ve minyatür çalışmalarından oluşan ve adını 'Zehir' koyduğu ilk kişisel sergisini Bergama'da açtı.

        Tezhip ve minyatür sanatı ile çok uzun yıllardır uğraşan Eda Ergen uzun yıllar uğraştığı tezhip ve minyatür çalışmalarından oluşan bir sergi açtı. Bergama Kültür Merkezi (BerKM)'nde açılan sergiyi gezen vatandaşlar, Ergen'in 'Zehir' adını verdiği sergiyi hayranlıkla gezdi. Eda Ergen "17 yıl önce üniversite eğitimi için Bergama'ya geldiğimde küçük bir kız çocuğuydum. Bergama'nın ekmeğini yedim ve suyunu içtim. Burada çok güzel arkadaşlar edindim. Bir gün Bergama'da sergi açabilmek en büyük hayalimdi, Allah nasip etti.Unutulmaya yüz tutmuş bu geleneksel sanatları Bergama'dan tanıtmak istiyorum.O yüzden İlk kişisel sergimi 2500 yıllık tarihi geçmişe sahip ve aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Kenti olan Bergama'da açmak istedim"diye konuştu.

        (SE-HG-Y)

        08.05.2017 13:47:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler