Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Yaşamaya dair' müzikali Biga'da sahnelendi

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinde Tiyatrocu Genco Erkal'ın düzenlediği, Şair Nazım Hikmet'in 'Yaşamaya Dair' adlı müzikal gösterisi sahnelendi.

        Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıl dönümü için Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği oyunda, Tülay Günal'da oynadı. Piyano ve viyolonsel eşliğinde oynanan oyunda, başta Fazıl Say ve Zülfü Livaneli olmak üzere değişik bestecilerin Nazım şarkıları da seslendirildi.

        Ağırlıklı olarak Nazım Hikmet'in Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatan oyun, daha sonra sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle noktalandı.

        Salonu dolduran izleyicilerin ayakta alkışladığı oyunun sonunda Biga Belediye Meclis Üyesi Recai Cesur, usta sanatçı Genco Erkal ve Tülay Günal'a teşekkür etti. Oyunun sonunda hayranlarını kırmayan sanatçılar, Biga Atatürk Kültür Merkezi fuaye salonunda hayranlarıyla fotoğraf çektirdiler.

        (UYC)

        08.05.2017 17:24:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler