Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maltepe'de İran sineması keyfi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "İran Kültür Haftası" etkinlikleri kapsamında, bugün iki ayrı İran filmi Maltepeli sinemaseverlerle buluştu.

        İran sinemasının yakın dönemine dair iki filmin gösterimi, Maltepe Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Film gösterimleri öncesinde konuklara, İran ikramları ve sürpriz hediyeler sunuldu. Günün ilk sinema filmi olan "Kolay Gelsin" isimli filmde, Kanadalı bir çiftin farklı nedenlerden ötürü İran'a yaptıkları yolculukta yaşadıkları beyaz perdeye taşındı. Yönetmenliğini Efşin Haşimi ile Muhsin Karai'nin yaptığı 2014 yapımı film, 16. İran Sineması Film Festivali'nde en iyi film ve yönetmen ödülüne layık görüldü. Oyunculuğunu Hesam Mahmudi, Celal Fatemi, Kavga Beyat, Ferzat Bakıri ve Roya Avşar'ın üstlendiği film sinemaseverlerin beğenisini topladı. "Bir Küp Şeker" filminde ise İranlı bir ailenin düğün töreninde yaşananlar izleyiciyle buluştu. Yönetmenliğini ve senaryosunu Reza Mirkarimi'nin yaptığı filmde, dört kız kardeşin en küçüğü olan Pesendide'nin düğünü için köye gelen misafirlerin ve ev sahiplerinin maceraları ile keyifli bir sinema gösterimi gerçekleşti.

        (HB-SÜ-Y)

        09.05.2017 10:36:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler