Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çiftçilerin beyaz başak endişesi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Kahta ve köylerindeki hububat alanları beyaz başak hastalığı ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

        Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatih Rüştü Zorlu Turanlı, ilçe merkezi ve köylerindeki buğday tarlaları başta olmak üzere hububat tarlalarında beyaz başak (ak başak) şeklinde bir zarar söz konusu olduğu ve bunun ciddi verim kayıplarına neden olacağını dile getirdi.

        Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatih Rüştü Zorlu Turanlı, bu durumun kımıl (Aelia rostrata) zararlı böceğinden kaynaklandığını kaydederek, "Üreticilerimiz metrekarede 2- 3 ergin böcek olması durumunda mücadeleye başlaması gerekmektedir. Tarlalarında ak başak şeklinde bir zarar durumu olan çiftçilerimizin sorunu başka bir nedene bakmaksızın (hastalık veya diğer zararlılarla) önlemelerini alması, maliyet ve çevre duyarlılığı açısından büyük önem taşımaktadır. Üreticiler tarlalarında gezerek kirli beyaz, krem rengindeki başaklarda dane tutma yoksa, boşsa, zaman geçirmeden uygulamaya girmelidir. Teşhis yapamayan üreticilerimize odamız teknik destek sağlayacaktır" dedi.

        (AHM)

        09.05.2017 14:41:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler