Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayvan Hakları Kulübü, Beylikdüzü'ndeki sistemi dinledi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin daveti üzerine Hayvan Hakları Kulübü'nün düzenlediği panele katıldı. Böyle bir konferansa davet edilen ilk belediye olduklarını gururla belirten ve kurduğu sistemi tanıtan Müdür Ertuğrul Tunçel, örnek bir Geçici Hayvan Bakım Evi'nin nasıl oluşturulması gerektiğini katılımcılara aktardı.

        Son bir yılda bin 500 sokak hayvanını tedavi eden ve yılda yaklaşık 300 hayvanı sahiplendiren Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Geçici HayvanBakım Evi, birçok hizmetiyle örnek bir merkez.Kurulan bu başarılı sistemi incelemek üzere Türkiye'den çok sayıda ziyaretçinin de geldiği merkezi tanıtmak üzere Yıldız Teknik Üniversitesi Hayvan Hakları Kulübü tarafından davet edilen Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, düzenlenen konferansta örnek bir hayvan bakım evinin nasıl olması gerektiğini Beylikdüzü Belediyesi modeli üzerinden anlattı.

        Hizmetler anlatıldı

        Davutpaşa Kampüsü Şevket Erk Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta Beylikdüzü Belediyesi'nin yanısıra Empati Akademi Hayvan Hastanesi ve İyi Biri Misin Derneği'nden alanında uzman kişiler de yer aldı.Bu tip bir organizasyona davet edilen ilk belediye olma özelliği taşıyan bir belediye olduklarını belirten Veteriner İşleri Müdürü Tunçel,Beylikdüzü Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'nde neler yapıldığını, günlük rutin programlarını, hayvanların nasıl beslendiğini ve personelin özellikle engelli olan hayvanlarla nasıl ilgilendiğini bir sunumla anlattı.

        Yeni projeler yolda

        Sunumda ayrıca hayvan bakım evinde bulunan laboratuvar, ameliyathane, engelli hayvanlar için sunulan özel alan, yemekhane gibi bölümler öğrenciler ile paylaşıldı. İlerleyen günlerde engelli hayvanlar için yapılacak olan rehabilitasyon bölümünün projelendirildiği bilgisi verildi. Veteriner İşleri Müdürü Tunçel'in ardından söz alan konuşmacılar evcil hayvanlara ilk yardım eğitimi nasıl olmalı, acil durumda neler yapılmalı gibi hususları uygulamalı olarak anlattı. Hoş bir sohbet havasında geçen konferans, soru-cevap bölümünün ardından Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin teşekkürleriyle son buldu.

        (HB-ÖK-Y)

        09.05.2017 14:45:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler