Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkale'deki şifalı su kaynakları ilgi görüyor

        (Fotoğraflı)

        Engin Ertürk

        VAN (İHA) - Van'ın Başkale ilçesinde kayalar arasından çıkıp küçük havuzlar oluşturan ve şifalı olduğuna inanılan sıcak su kaynakları ilgi görüyor.

        Başkale ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki Kelekom Mahallesi yakınında bulunan ve altından Zap Suyu'nun geçtiği doğa harikası travertenler ve şifa kaynağı olarak bilinen sıcak su, yöre halkı ve turistler tarafından ilgi görüyor. Yöredeki mahalleliler, suların her geçen yıl biraz daha azaldığını söyledi. Mahalle sakinleri, doğa harikası ve şifalı olduğu belirtilen suyun yöre halkı ve turistler tarafından sıkça ziyaret edildiğini ifade ederek, Selçuklulardan kalma tarihi Kelekom Köprüsü'nün de aynı noktada olmasının şans olduğunu belirttiler. Bu güzelliklerin yok olmaması için yetkililerin harekete geçmesini isteyen vatandaşlar, "Bu güzellikleri ekonomik gelir kaynağı olarak değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Buranın hem korunması hem de ekonomik bir gelir kaynağına dönüştürülmesi için yetkililerden destek bekliyoruz" dediler.

        (EE-MSA-Y)

        10.05.2017 08:45:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler