Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şampiyonlar ödüllerine kuvuştu

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Satranç Turnuvası ve Mangala Turnuvası'nda dereceye giren çocuklar ödüllerini aldı. Turnuvalarda ilk dörde giren Altındağlı çocuklara bisiklet, tablet, dron ve scrabble zeka oyunu hediye edildi.

        Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Satranç Turnuvası ve Mangala Turnuvası'nda dereceye giren çocuklar ödüllerini Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen aldı. 6. Geleneksel Gençlik Merkezleri Arası Satranç Turnuvası'nın şampiyonu bu yıl Aydınlıkevler Gençlik Merkezi'nden Can Aksel oldu. 2. Devrim Baran Kotak olurken 3. Yasin Alver, 4. Ahmet Açıksöz oldu.

        Mangala turnuvasında dereceye giren yarışmacılar da hediyelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Feridun Çelik Gençlik Merkezi öğrencilerinden Suat Can ve İpek Usta mangala turnuvasında finalde karşılaştı. Suat Can, şampiyonluğu göğüslerken aynı merkezden arkadaşı İpek Usta, 2. sırada yer aldı. İpek Nur Türk ile 3., Rümeysa Işık ise 4. oldu.

        "Bir gün satranç öğretmenimi de yeneceğim"

        Satrançta 1. olan Aydınlıkevler Gençlik Merkezi'nden Can Aksel, satranç taşlarıyla anasınıfı yıllarında tanıştığını söyledi. Satrancın inceliklerini gençlik merkezinde öğrendiğini vurgulayan Can Aksel, "Satranç hocam ile çok sayıda maç yaptım. Ama şimdilik kazanmak nasip olmadı. Bir gün onu da yeneceğim" dedi.

        Mangala şampiyonu Suat Can ise, " Gençlik merkezinin okul derslerimize çok faydası oluyor. Bu merkezlerde sosyalleşiyoruz. Pek çok etkinliğe katılıyoruz. Yeni arkadaşlar ediniyoruz. Her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Veysel Başkan'a çok teşekkür ederiz" diyerek duygularını dile getirdi.

        (SLCK-BT-Y)

        10.05.2017 13:39:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler