Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziosmanpaşalı minik bahçıvanlar iş başında

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Gaziosmanpaşa'da minik bahçıvanlar daha yeşil bir çevre için okul bahçelerine sardunya çiçekleri dikti.

        Gaziosmanpaşa Belediyesi, çocuklara doğa ve yeşil sevgisini aşılamaya devam ediyor. Dobruca Ortaokulu Ana Sınıfı'ndan 60 öğrenci ile birlikte okul bahçesinde sardunya çiçekleri dikilerek ilçedeki tüm okulların daha yeşil ortamlara kavuşması amaçlanıyor.

        Günümüz şehirlerinde toprağa ve yeşile dokunmadan yetişen çocukların, çocukluk çağında bu duyguları yaşamaları ve doğa sevgisini kazanmaları amacıyla ''Ağaç yaş iken eğilir'' atasözünden yola çıkılarak Dobruca Ortaokulu Ana Sınıfı ile çiçek dikim programı gerçekleştirildi. Bu program kapsamında Minik Bahçıvanlar adı verilen 60 anasınıfı öğrencisi kendi elleriyle çiçekleri toprak ile buluşturdu.

        Minik Bahçıvanlar Projesi, ilerleyen günlerde Gaziosmanpaşa genelinde tekrarlanarak devam edecek. Bu proje ile ilçedeki çocukların doğa ve yeşil sevgisikazanmaları amaçlanıyor.

        Ayrıca Gaziosmanpaşa Belediyesi, Şemsi Paşa Mahallesi ve Mevlana Mahallesi'nden sonra Kazım Karabekir Mahallesi'nde de ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Bulvar üzerinde çınar ağaçları dikilerek daha yeşil cadde görünümü elde ediliyor.

        Yeşilpınar kavşağında Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da 25 yıllık bir çınar ağacını kendi elleriyle dikerek, ''7' den 70' e Yeşile Evet kampanyamız artarak devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun ilçemize yapmış olduğu fidan desteği ile Daha Yeşil Bir Gaziosmanpaşa İçin çalışmalarımız sürüyor'' dedi.

        (HB-ÖK-Y)

        10.05.2017 16:47:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler