Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samandağ Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş bir meslekleri yaşatıyor

        (Fotoğraflı)

        Adem Karagöz

        HATAY (İHA) - Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir öncülüğünde, unutulmaya yüz tutmuş ipekböceği yetiştiriciliği mesleği canlandırılıyor. Bu kapsamda 2.merkez yaylıca mahallesi çok amaçlı salonunda kuruldu.

        Samandağ Belediyesi, kaybolmaya yüz tutan İpek Böceği yetiştiriciliği ve ipekçilik alanında 2.projesini de hayata geçirdi. İlk projeyi mağaracık mahallesinde ipek köyü adıyla başarıyla sürdüren Samandağ belediyesi 2. Projesini Yaylıca mahallesi çok amaçlı salonunda hayata geçirdi.

        Mağaracık mahallesi İpek köyünde 30 kadın, Yaylıca mahallesinde 15 kadının katıldığı kurslar İşkur, Milli eğitim, Samandağ Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşiyor.

        Samandağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Fikret Özçelik yaptığı açıklamada,"Alt yapısını oluşturduğumuz bu kurslarla, unutulmaya yüz tutmuş bir mesleği tekrar yaşatmayı hedefliyoruz. İş kur ve halk eğitimle imzaladığımız protokoller çerçevesinde bu eğitimleri sürdürüyoruz. Kursiyerlerin aile bütçelerine bir katkı sunmalarını hedefliyoruz"dedi.

        (AKL-Y)

        11.05.2017 10:39:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler