Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engellilerin sorunlarının konuşulduğu panelde İzmir Marşı sürprizi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'de, Balçova Belediyesinin Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği 'Yaşam Engel Tanımaz' konulu panelde engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar ve belediyenin bu sorunları aşmak için geliştirdiği yöntemler konuşuldu.

        Balçova Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle 'Yaşam Engel Tanımaz' konulu bir panel düzenledi. İzmir Ekonomi Üniversitesinde düzenlenen panelin açılış konuşmasını Balçova Belediyesinin Engelli Meclis Üyesi Sinem Aksema Kılıç yaptı. Belediyenin Engelli Hakları Masası ile yaptıkları projeler hakkında bilgi veren Kılıç, "Tüm engelli kardeşlerimize ulaşıp sorunları çözmeye çalışıyoruz" dedi. Balçova Belediyesinin engelli vatandaşların yaşadığı sorunların çözümü için göreve geldiklerinde Türkiye'nin ilk engelli haritasını yaptıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da, "Hangi sokakta hangi engelli vatandaşımızın yaşadığını biliyoruz. Onların yaşadığı her engeli ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. İlçemizde yaşayan herkesin eşit yaşam hakkından yararlanması için daha çok çalışacağız" şeklinde konuştu. Panelin konuşmacıları arasında yer alan eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, CHP PM Üyesi Turan Hançerli, Çukurova Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Ataş, Buca Kent Konseyi Üyesi Kamuran Ataş ve Balçova Belediyesi Engelli Hakları Masası Sorumlusu Rıza Mutkilioğlu, Türkiye'de engelli vatandaşların yaşadığı sorunları ve bunların çözümü için yapılması gerekenleri dinleyiciler ile paylaştı.

        Panelin sürprizi ise Balçova Belediyesi Engelli Halk Dansları ekibinin gösterisi ve İzmir Marşını seslendirmesi oldu. Tüm salonun eşlik ettiği marştan sonra katılımcılara plaket verildi.

        (HG-Y)

        11.05.2017 12:29:59 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler