Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İş arayanlar; bu fuarda iş var

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bakırhan - Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Pendik Belediyesi ile İŞKUR tarafından düzenlenen iş ve meslek fuarı başladı. Pendik sahilde açılan fuarda 50 firma stant açtı.

        Pendik Belediyesi ile Pendik İŞKUR Hizmet Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin kronik sorunu işsizliğe çare bulmak amacıyla düzenlediği "İş'te Pendik Buluşmaları" programı gerçekleştirildi. İki yıl önce başlatılan ve 3 ayda bir gerçekleştirilen "İş'te Pendik Buluşmaları" bu defa "Bu fuarda iş var" sloganıyla daha geniş kapsamlı olarak başladı.

        Farklı sektörlerden 50 firmanın katıldığı fuar iş arayanlarla iş vereni buluşturdu. Pendik sahilde bulunan etkinlik alanında kurulan alanda stant açan firmalar iş arayanlarla bir araya gelme imkanı buldu. İşveren temsilcileriyle buluşan işsizler, aradıkları şartlara uygun alanlara iş başvurusu yaptı.

        Fuarı gezen ve iş başvurusu yapan Zeynel Alkım, "Yararlı bir şey. İşsizlik oranı Türkiye'de maalesef çok. Ben emekliyim. Aldığım maaş yetmiyor. Bu nedenle tekrar iş başvurusu yaptım. İşsiz olan gençlerimize iş sahası sağlamış oluyorlar" dedi.

        Oluşturdukları dijital ortamda kadınları buluşturan ve kadınların birbirinden cesaret alarak girişimlerde bulunmasını amaçladıklarını anlatan Aslı Caner, "Biz bir dijital platformuz. İş hayatında kadın istihdamının artırılmasına yönelik kadınların kız kardeşlik networku içinde bir araya geldiği birbirlerine cesaret ve ilham verdiği bir dijital platformuz. Burada ilham veren kadınların hikayelerini topluyoruz. Kadınların bu hikayelerle o yaparsa ben de yaparım demesini sağıyoruz. Daha çok hayal etmelerini ve sosyal ağ içinde birbirlerine yol arkadaşlığı yapmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

        Pendik Belediyesi ile birlikte işsizliğe çözüm bulmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını anlatan İŞKUR Pendik Hizmet Müdürü Yasin Turunç, "50 firmamız katıldı buraya. Büyük firma ve holdingleriniz katıldı. 40 bine yakın işsiz vatandaşımıza toplu mesaj attık. Bugün işsiz vatandaşlarımız burada iş bulmak imkanına sahip olacaklar" dedi.

        Fuarla ilgili bilgi veren Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Öznur Canayakın, "Pendik Belediyesi ile İŞKUR ortak programımız olan İş'te Pendik Buluşmaları'nın 9'uncusunu düzenliyoruz. 3 ayda bir yaptığımız İş'te Pendik Buluşmaları'nda iş verenlerle iş arayanları buluşturuyoruz. Aslında insan kaynakları fuarı yapmış oluyoruz. Bu ay biraz daha geniş kapsamlı yapıyoruz. Geçen aylarda yaptığımız programda 18 firmamız katılmıştı. Bugün 50 tane firma bulunuyor. Katılımcı sayısının çok fazla olmasını öngörüyoruz. Firmalar CV topluyor. Birebir görüşmelerini yapıyorlar. İnşallah geçen fuardan daha fazla vatandaşımız istihdam edilmiş olur" ifadelerini kullandı.

        (MB-HB-BA-Y)

        11.05.2017 12:36:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler