Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        METEF 2017 Fuarı Kartal Meydanı'nda açıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - "Meslekî Eğitim Tanıtım Fuarı METEF" Kartal Meydanı'nda kapılarını ziyaretçilere açtı.

        Kartal Kaymakamlığı, Kartal Belediye Başkanlığı ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile "Meslekî Eğitim Tanıtım Fuarı METEF" Kartal'da açıldı.

        Kartal Meydanı'nda gerçekleşen fuarın açılışına Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Kartal İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Nurullah Sakin Güzel, Tuncay Oruç, Dursun Teyran, Mustafa Yılmaz, Mine Hayta, Bahtiyar Çakmak, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        Açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, halk oyunları gösterisiyle başladı. Protokol ve davetliler,11 Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı stantları tek tek gezdi. Davetlilere okulların hazırlamış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verildi.

        Fuar açılışında konuşan Kartal İlçe Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Nurullah Sakin Güzel, "Mesleki ve teknik eğitime ilgi uyandırmak, öğrencilerin ilgi yetenek ve istekleri doğrultusunda doğru meslek seçimi yapmalarına yardımcı olmak üzere Kartal ilçesindeki 11 resmi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin katılımıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı düzenledik. Bu fuarın düzenlenmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen Kartal Kaymakamlığı ve Kartal Belediye Başkanlığı'na teşekkür ediyorum" dedi.

        Açılış töreninde konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel ise, "Çok kıymetli öğretmenlerim, sevgili öğrenciler ve değerli davetliler, herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün teknik ve meslek liselerinin önemini anlıyor ve ne kadar değerli olduklarını görüyoruz. Bu anlamda Kartal Belediyesi olarak bizler de öğretmen ve öğrencilerimizin yanındayız. Ülkemizin teknik ve ara eleman yetiştirmedeki sorunlarını biliyoruz. Üretime ve teknolojiye katkı yapacak öğrencilerimiz, teknik becerileri bu okullarımızda öğrenirlerse biz o zaman çağ atlamış, biz o zaman büyük ülke olmuş olacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Üretemeyen hiçbir ekonomi ayakta kalamaz'. Bu üretim modelini oluşturabilmek için de bu minik, bu genç yüreklerin üretime katkı sağlamaları gerekiyor. Bu anlamda fuarı çok anlamlı ve gerekli buluyorum. Fuarın güzel geçmesini dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        Fuarda, Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinin yiyecek içecek hizmetleri, güzellik ve bakım hizmetleri, makine teknolojileri, bilişim teknolojileri, endüstriyel otomasyon, grafik ve fotoğrafçılık, metal teknolojileri, büro yönetimi, çocuk gelişimi ve eğitimi, elektrik elektronik teknolojisi, muhasebe ve finansman, sağlık hizmetleri, pazarlama ve perakende, giyim üretim teknolojisi, güneş enerjili araçlar ve daha birçok alanda tanıtım yapıldı.

        Fuar kapsamında Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kartal Şehit Salih Alışkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) yararına Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün toplamış olduğu atık kumaşlardan yapılan, sağlığa zarar vermeyen yastık ve bez bebekler fuarda sergileniyor. Fuarın sonunda bebeklerin satışından elde edilen gelir, KAÇUV'a teslim edilecek.

        (HB-BA-Y)

        11.05.2017 14:14:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler