Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emcelli Biberini genç kuşak yaşatmaya çalışıyor

        (Fotoğraflı)

        Vehbi Sarıhan

        MANİSA (İHA) - Sarıgöl ilçesinin Emcelli Mahallesinin ünlü biberleri genç kuşak tarafından yaşatılmaya çalışılıyor. Acılığı ve lezzetiyle ünlü biberler yaklaşık 150 yıldır organik olarak yetiştiriliyor.

        Emcelli Mahallesinde yaklaşık 150 yıldan bu yana organik olarak yetiştirilen Emcelli Biberlerinin ekildiği alanların son yıllarda üzüm bağlarına çevrilmesiyle daralma yaşandığı öğrenildi.

        Emcelli Mahallesi gençleri atalarından kalma acılığı ve tatlılığı ile ünlü biberlerine sahip çıkıyorlar. Emcelli Mahallesinden Nurullah Akbay, "Bizim biberlerimiz kendine has bir acılığı ve tadı bulunmakta. Biberlerimizi atalarımız yetiştirdiği biberlerin tohumlarından almaktayız ve bu güne kadar organik tohumla yetiştirmekteyiz. Sarıgöl, Alaşehir, Eşme ve Buldan ilçeleri bizim Emcelli Biberlerini pazarlarda aramakta. Biber yetiştirenlerin sayıları azaldı. Biber alanları üzüm bağı oldu. Mahallede iki üç kişi ata yadigarı olan Emcelli biberlerini yaşatmak için, biberlerimizin fidelerini yetiştirerek yaşatmaya çalışıyoruz. Biberlerimizin fideleri anında tükenmekte. Bilenler alarak bahçelerini dikmekte." dedi.

        Emcelli Mahallesinin gençleri GDO'su değişmeyen biberlerin yaşatılması için sonuna kadar mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi.

        (VS-SC)

        11.05.2017 14:45:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler