Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çivi ile telin aşkı Piazza'da sergileniyor

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Karaköprü Gençlik Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan çivi ile telin aşkı isimli filografi sergisi, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezinde görücüye çıktı.

        Yok olmaya yüz tutmuş bir sanat dalı olan filografinin Şanlıurfa'daki temsilcilerinden Fatma Hızar ile Karaköprü Gençlik Merkezi'ndeki kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru eserler, alışveriş ve sosyal yaşamın merkezi olan Piazza'da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Çivi ile telin aşkı isimli sergide yer alan eşsiz eserler, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Sanatseverlerin beğenisini kazanan sergi, 14 Mayıs Pazar gününe kadar gezilebilecek.

        Filografi Sanatı Hakkında

        Filografi, Ortadoğu'da doğmuş ve Avrupa'dan Uzakdoğu'ya kadar yayılmış, ancak yapımı zor olduğu düşüncesiyle yok olmaya yüz tutmuş bir el sanatıdır. Çivilerin arasından tellerin geçirilmesi ile objelere estetik görünüm kazandırılması işlemi olarak tanımlanan filografide, belli örgü teknikleri kullanılarak hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, çiçekler ve çizgi film karakterleri panolar haline getirilebiliyor.

        (AK-SD-Y)

        12.05.2017 11:40:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler