Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sultangazi Belediyesi Etnospor Kültür Festivali'nde

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Bu yıl 2'nci kez düzenlenen, "Etnospor Kültür Festivali" Yenikapı miting alanında başladı. Sultangazi Belediyesi de festival alanında açtığı stantta; her yıl geleneksel olarak düzenlediği ata sporları ile ilçe genelinde yapılan spor etkinliklerini tanıtıyor. Ayrıca Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim Merkezi de heykel yapım atölye çalışması ile festivalde yer alıyor.

        Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin ikincisi, "Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla İstanbul'da başladı.

        Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen festivalde Türk dünyasına, Orta Asya ve Anadolu'ya özgü şenlikler hayat buluyor. Festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra geleneksel kıl çadırlarda oba yaşamı, tarihi el sanatları atölyeleri, kılıç kalkan gösterileri, atlı gösteriler gibi pek çok aktivite yer alıyor.

        Festival, Türki devlet ve topluluk çadırları, yöresel çadırlar, geleneksel lezzetler, geleneksel çocuk oyunları, çocuk tiyatroları, çocuklar ve yetişkinler için binicilik, halk oyunları, Orta Asya geleneksel toylarıyla bir şölene dönüşüyor.

        Organizasyonda geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu olmak üzere toplam 11 branşta 843 sporcu mücadele ediyor.

        Yağlı güreşlerde 45'i başpehlivan olmak üzere toplam 295 sporcu er meydanına çıkıyor. Festivalde engelli vatandaşların katıldığı mangala, mas güreşi ve geleneksel okçuluk müsabakaları da yapılıyor.

        Festival kapsamında Sultangazi Belediyesi de stant açtı. Stantta; Sultangazi Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ata sporları ile ilçe genelinde yapılan spor etkinlikleri tanıtılıyor. Ayrıca Sultangazi Belediyesi Prof.Dr.Necmettin Erbakan Bilim Merkezi de Sultangazi'de bulunan Mimar Sinan'ın eseri Mağlova Su Kemeri heykel yapım atölye çalışması ile yer alıyor.

        (HB-ÖK-Y)

        12.05.2017 16:36:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler