Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YENİMEK kursiyerleri hünerlerini sergiledi

        - Yenimahalle'de el emeği, göz nuru sergisi

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) geleneksel yıl sonu sergisi düzenlenen törenle görücüye çıktı.

        Kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptığı el emeği, göz nuru yüzlerce ürünün tanıtıldığı sergininin açılışına ev sahibi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Yenimahalle Kaymakamı Selda Dural, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürü Zafer Kalkan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        "14 noktada 96 branş, 144 öğretmen, 15 bin kursiyer"

        Tören YENİMEK Okuma-Yazma 2'inci aşama kursiyerlerinin şiir dinletisiyle başladı. Dinletinin ardından kısa bir konuşma yaparak kursiyerleri ve hocaları kutlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bugün Yenimahalle'nin 14 noktasında, 96 branşta ve 144 öğretmen ile 15 bine yakın kursiyerimize eğitim veren YENİMEK'in sergisindeyiz. Kurslarımıza katılarak meslek edinen ve aile bütçelerine katkı sağlayan tüm kursiyerlerimize tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

        YENİMEK'e çok önem verdiğini de vurgulayan Yaşar, "YENİMEK sadece hobi kursları değil aynı zamanda meslek edindirme kurslarıdır. Daha da önemlisi bu kurslar insanları kaynaştırarak komşuluk, arkadaşlık ilişkilerini geliştiriyor, birliği beraberliği ve geleneklerin yaşatılmasını sağlıyor" ifadelerini kullandı.

        Yaşar'dan Bingöl'e cam tesbih

        Protokolle birlikte sergiyi gezerek ürünleri yakından inceleme fırsatı bulan Yaşar, cam üfleme sanatı ile yapılan bir tesbihi satın alarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'e hediye etti. Ayrıca resim kursu öğrencilerinin çalışmalarının sergilendiği bölümde de Yaşar'a yağlı boya Atatürk tablosu hediye edildi.

        Katılımın oldukça yoğun olduğu sergide heykel, resim, tel kırma, takı tasarım, makine nakışı, mefruşat, rölyef, 3 boyutlu resim, ahşap boyama, seramik, sabun tasarımı gibi çeşitli branşlarda hazırlanan ürünleri görme fırsatı bulan vatandaşlar, kurslar hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

        (CNR-BA-Y)

        14.05.2017 09:35:15 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler