Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aliağa'da sokakta sanat etkinlikleri sürüyor

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Sanatı kent yaşamının bir parçası haline getirmeyi amaç edinen Aliağa Belediyesi'nin, kültür sanat faaliyetleri kapsamında düzenlediği 'Parkta, Sokakta, Sanat Aliağa'da' etkinlikleri yoğun bir ilgiyle devam ediyor.

        Yaz ayları boyunca sürecek ve Aliağalıları sanata doyuracak olan etkinlikler çerçevesinde son olarak halk oyunları gösterisi ve canlı müzik dinletisi Aliağalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanat Sokağı'nda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Aliağa Belediyesi Sanatevi'nin (ASEV) halk dansları bölümünde eğitim gören kursiyerler sahne aldı. Kursiyerler tarafından sahnelenen zeybek gösterisi izleyenlerin beğenisini topladı.

        Halk oyunları gösterisinin ardından ASEV'in müzik bölümünde eğitim gören kursiyerler Sanat Sokağı'nı dolduran Aliağalılara müzik ziyafeti sundu. Gitar'da Tolgahan Şimşek, Klarnette ise Berkay Mutlu'nun yer aldığı mini orkestra, dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. Tolgahan Şimşek, gitar ve klarnet eşliğinde seslendirdiği farklı türlerden şarkılar ile profesyonel şarkıcıları aratmadı. Performanslarıyla sanatseverleri kendilerine hayran bırakan genç müzisyenler, gecenin sonunda izleyenlerden büyük alkış aldı.

        Yaz ayı boyunca halk oyunlarının farklı figürlerini sokağa taşıyacaklarını belirten ASEV Halk Dansları Eğitmeni Serkan Kılıçoğlu, "ASEV Halk Dansları grubu olarak her yıl Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu il, bölge ve grup yarışmalarına katılıyoruz. Halk oyunları ekibimizin Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü bulunuyor. Yarışmalara Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü olarak katılıyoruz. Belirlenen program çerçevesinde eylül ayına kadar Sanat Sokağı'nda gösterilerimiz olacak. Kültür sanat faaliyetleri içerisinde sahne almamıza vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

        (ÖA)

        14.05.2017 13:08:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler