Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esenler Belediyesi Anneler Günü'nü Afrika ninnileriyle kutladı

        (Fotoğraflı)

        Caner Sönmez

        İSTANBUL (İHA) - Esenler Belediyesi tarafından Anneler Günü'ne özel düzenlenen Ninni Festival'inde Türkiye'nin yanı sıra 12 Afrika ülkesinden anneler kendi dillerinde ninniler okudu.

        Esenler Belediyesi dünyada bir ilk olarak gerçekleştirdiği Uluslararası Ninni Festivali'nin bu yıl üçüncüsünü düzenledi. Türkiye'nin yanı sıra 12 Afrika ülkesinden (Burkina Faso, Cezayir, Cibuti, Çad, Etiyopya, Fas, Gine-Bissau, Kamerun, Komor Adaları, Somali, Sudan, Tanzanya) sanatçıların katıldığı festivalin açılış programı kapsamında, dünya anneleri aynı ezgilere sahip farklı sözlerdeki ninnileri seslendirdi. Programda, merhum sanatçı Kayahan Açar'ın eşi İpek Açar, Kayahan'ın yazdığı "Annesi Onu Çok Severmiş" ve "E Bebeğim" ninnilerini okudu.

        Farklı kültürlerin aynı sahnede yansıtıldığı ve dünya kültürel mirasının ortak ezgilerinin bir araya geldiği 3. Uluslararası Ninni Festivali'ne Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Kadın ve Demokrasi(KADEM) Başkanı Sare Aydın ve kucaklarında bebekleriyle anneler katıldı.

        "Anneler çocuklarınızla aranıza cep telefonlarınızı sokmayın"

        Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptığı konuşmada, "Cebimizde akıllı telefon. Nasıl olsa çocuğun uyuması lazım. Sesinin kesilmesi lazım. İndi internetten bir ninniyi ver çocuğun kulağına dinlesin, uyusun. İşte o zamanda tam da uyusun da büyüsün olur ama gelecekte ne olur? Onu bilmiyoruz. Bir taraftan annenin sevgisinden mahrum bir taraftan annenin kokusundan mahrum bir taraftan annenin heyecanından mahrum öbür taraftan cep telefonun verdiği radyasyona maruz bir kuşak yetiştirirsek gelecekte faturasını ağır ödeyebiliriz. İşte bu ninni festivalinin ortaya çıkış nedenlerinden bir tanesi annelere şunu söylemektir; Anneler çocuklarınızla aranıza cep telefonlarınızı sokmayın. Anneler çocuklarınızla aranıza başka engeller koymayın" dedi.

        "Suriyeli annelerin acısını dikkate sunmak için bu festivali organize ettik"

        Ninni festivalinin amacından söz eden Başkan Göksu, "Bu ninni festivali vesilesiyle anne olmanın farkındalığını fark ettirmek, anne il çocuğu arasındaki ilişkilerin ne kadar kıymetli olduğunu fark ettirmek aile olabilmek için her şeyimizi paylaşabileceğimiz sevgi birlikteliğini fark ettirmek ve bu ninni festivali münasebetiyle biraz da coğrafyamızın dışına çektiğimizde, Afrika'ya çekmek için bu sene üçüncüsünü düzenliyoruz. Bu sene Afrika'dan annelerimiz var. Bu sene Afrika'dan tınılar dinleyeceğiz. Çünkü şuanda 21. Yüzyılın en acılı coğrafyalarından bir tanesi Afrika. Biz Afrika'ya hep merhamet ve şefkatle gittik. Afrika'ya hiçbir zaman için sömürmek için gitmedik. Afrika'ya yardım etmek için gittik. Bu anneler gününde Afrika'daki açlığa, Afrika'daki yokluğa dikkat çekmek ve bu anneler gününde ninnisiyle beraber çocuğunu kucağına alıp da ninni şansı olmayan Suriyeli annelerin acısını dikkate sunmak için bu festivali organize ettik" ifadelerini kullandı.

        Program sonunda yapılan heyecan dolu kura çekimiyle bir anneye Anneler Günü'nde bebek odası takımı hediye edildi.

        (CS-YM-Y)

        14.05.2017 18:23:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler