Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler Amasya yemeklerini tanıttı

        (Fotoğraflı)

        Murat Çelik A.

        AMASYA (İHA) - Amasya Yeşilırmak Ortaokulundan bir grup öğrenci ve öğretmen şehre özgü yemekleri projelerinde tanıttılar.

        Kuzu incik, baklalı dolma, toyga çorbası, etli bamya, keşkek ve çöreklerden yapıp tanıtan öğretmenler Şule Taş, Erol Erkan ve öğrencileri Aleyna Kurt ile Yusuf Kahraman, yemekleri okullarında sergileyip diğer öğrencilere bilgi verdiler.

        Şehzadeler şehri de olarak bilinen şehirde görev yapan şehzadelerin matbah-ı amire adlı mutfak görevlilerini de yanlarında getirdiklerini böylece saray mutfağının örneklerinin de şehre taşındığını belirten öğrencilerden Aleyna Kurt, "Zengin yemek kültürüne sahip olan şehrimizin sofralarını süsleyen birçok yemeğin yüzlerce yıl hüküm süren Türk-İslam devleti olan Osmanlı'nın mutfağından miras kaldığını gözlemledik" diye konuştu.

        (MÇ-SLH-Y)

        15.05.2017 09:15:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler