Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşıyaka'da Zübeyde Hanım'a koştular

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, geleneksel hale gelen Zübeyde Hanım Koşusu büyük coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirirdi. Anayasa Meydanında buluşan yüzlerce vatandaş ve koşucu, Zübeyde Hanım Kabrine kadar koştu.

        Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin anısına düzenlenen Zübeyde Hanım Koşusu, Ege'nin dört bir yanından yüzlerce kişiyi Karşıyaka'da buluşturdu. Her yaştan 919 sporcunun koştuğu yarışmaya, 375 kadın, 544 erkek sporcu katıldı. 6 aile de ailecek yarışmada yer aldı. Anayasa Meydanından başlayan koşu, Girne ve Atatürk Caddesi üzerinden devam ederek Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarında son buldu.

        Koşu kapsamında, 4 bin 200 metrelik parkur koşuldu. En küçüğü 10, en büyüğü 80 yaşında olan tüm katılımcılara katılım belgesi verilirken, dereceye girenlere madalya ve kupa takdim edildi. Tekerlekli sandalye ile yarışmaya katılan ve fiziki engeline rağmen parkuru tamamlayarak Ata'dan Ana'ya koşan sporcular da büyük alkış aldı.

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, katılımcılara teşekkür ederek, "Karşıyaka bir spor kenti ve böylesi anlamlı etkinlikleri gerçekleştirmek bizlere mutluluk veriyor. 7'den 77'ye herkes aileleriyle birlikte burada. Koşumuza yüzlerce kişinin katılması son derece anlamlı ve bizlerin spora olan tutkusunu açıklamak adına çok önemli" dedi.

        (AB-HG-Y)

        15.05.2017 11:01:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler