Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Torbalı'da onlarca kişiyi buluşturan Yörük Şenliği

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Torbalı ilçesinde, bu yıl 2. kez gerçekleştirilen Yörükler Şenliği yoğun bir katılımla yapıldı.

        Torbalı Belediyesi ile Ahmetli Köyü Güzelleştirme Yörük Türkmen Efeleri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 2. Yörük Şenliği buluşması, Ahmetli Mahallesi mesire alanında yapıldı. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda Yörük derneğinin katıldığı büyük buluşmada renkli görüntüler oluştu. Programda, çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Yörüklerin buluşmasını bir eğlence, sosyal aktivite olarak algılamanın Yörüklere haksızlık olacağını belirtti. 160 bin metrekareyi kapsayan şenlik alanında proje yapılacağını ifade eden Görmez, kentteki yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Görmez, "Devlet Hastanemizi bitirdik. Önümüzdeki Haziran'da Temmuz'da inşallah hizmete girecek. Benim çalışmalarımı yakından izleyenler daha iyi bilir. O hastanenin her aşamasında, arsasında, projesinde, altyapısında, bugüne gelmesinde çok çalıştık. Başardık. 250 yataklı beş yıldızlı otel konforunda yapıldı, donatıldı. Vatandaşlarımız artık çevre il ve içlere gitmeyecek; çünkü Torbalı çok hızlı büyüyor. Torbalı'nın nüfusunun son 30 ayda bir Selçuk ilçesi kadar arttı. Torbalı'yı çekim merkezi haline getiren de bizim belediyecilik anlayışımızdır. 3 yıla sığdırdıklarımızın sadece bir kısmına bakıyorum. Atatürk Mahallesi Meydanı. Ayrancılar Kent Meydanı, Yazıbaşı Meydanı, Karakuyu Meydanı, Çapak Mahallesi Meydanı, Şehit Tolga Sağlam Yaya Alt geçidi. Bu alt geçit vatandaşlarımıza çok büyük kolaylık sağladı. Asıl çok önemsediğimiz önemli bir proje sesiz sedasız devam ediyor. Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesi adım adım gerçekleşiyor. 22 kilometre uzunluğunda. Şimdiden suyun rengi değişti. Şimdiden orası çöplük ve atık merkezi olmaktan kurtarıldı. Fetrek Çayının ıslahıyla kazandırılan 200 bin metrekarelik alanda bizde proje çalışmalarına başladık. Aybaşı, Kırbaş, Pancar, Çaybaşı Atatürk, Çaybaşı Yeni Mahalle, Özbey, Eğerci, Çapak, Atalan mahallerimizde düğün salonları. Bitenler, hizmete açılanlar var; yakında hizmete açılacak olanlar var. Bu amaçlı projeler devam ediyor" dedi.

        "Eğitim en büyük önceliğimiz"

        Görmez, şöyle devam etti:

        "Muratbey Mahallesinde ilçenin en değerli alanı 24 bin metrekareyi TOKİ'den satın aldık. Göllüce'de 220 bin metrekare alan aldık, muhteşem bir yer. Buraya yakışır bir proje hazırlıyoruz. Atatürk Mahallesi meydanı alanını istimlak ettik. Huzur evi için 2 bin 500 metrekare alan aldık. Trafik eğitim parkı için 5 bin, Suyunbaşı için 10 bin olmak üzere toplamda 264 bin metrekarelik alan ilçeye kazandırdık. Heyecan duyduğum en büyük imzalarından birisi de ilçe merkezindeki müseles alanla ilgilidir. Cumhuriyet, Alpkent ve Ertuğrul mahallerinin birleştiği kamuya ait 24 bin metrekarelik alanın sosyal amaçlı kullanılmak üzere Torbalı Belediyesine tahsis edilmesini çok önemsiyorum. Torbalı genç nüfusun İzmir ortalamasının üzerinde olan bir ilçemiz. İlk öğretim döneminde 35 bin dolayında öğrencimiz bulunuyor. Eğitim en büyük önceliğimiz."

        (HG-Y)

        15.05.2017 11:18:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler