Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dereyalak köylüleri yağmur duasında

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'in İnönü ilçesine bağlı Dereyalak köyü sakinleri yağmur duasına çıktı.

        Camide Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir araya gelen köylüler, imamlar Neşet Kaplan, Mustafa Doğan, Hilmi Ünügür ile birlikte yağmur yağması için dua ettiler. Yağmur duasına katılan imamlar, camide yaptıkları açıklamada, ''Yağmur duası sünnettir. Rabbimizden, ürünlerimiz için yağmur bereketi istiyoruz. Rabbimiz bol rızıklar eylesin. Yağmur yağması için, birbirimizle helalleşalim ve birbirimize güvenelim. Canı gönülden yağmur yağması için 'Amin' diyelim. İnşallah dualarımız kabul olur ve bu yılki ürünlerimiz bereketli olur'' dediler.

        Muhtar Ömer Kara, Eskişehir Dereyalak Köyü Derneği Başkanı Sadık Çetin, Bozüyük Dereyalak Köyü Dernek Başkanı Osman Çoşu'nun da katıldığı duanın ardından halka yemek ikram edildi.

        (İHA-MET-Y)

        15.05.2017 12:01:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler