Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genel Türk Tarihi Çalıştayı'nın ilki Tuzla'da gerçekleştirildi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Tuzla Belediyesi ve Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi işbirliğiyle, Türkiye'de ilk defa "Genel Türk Tarihi Çalıştayı" Tuzla'da düzenlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya 39 üniversitenin tarih bölümlerinin Genel Türk Tarihi Ana Bilim Dallarında eğitim veren 61 öğretim üyesi katıldı.

        Genel Türk Tarihi çalışmalarının daha planlı ve koordineli bir şekilde yürütülebilmesi, fikir alışverişinde bulunulması, ileriye dönük araştırma konularının belirlenmesi ve bilim adamı adaylarının bu alanlara yönlendirilmesi amacıyla Tuzla Belediyesi ve Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi işbirliğiyle Genel Türk Tarihi Çalıştayı-1 Tuzla'da düzenlendi. Çalıştay, Genel Türk Tarihi (Kapsam ve Terminoloji), Lisans ve Lisansüstü Öğreniminde Genel Türk Tarihi, Araştırma Problemleri ile Doçentlik Sınavı ve Uygulamaları oturumlarından oluştu.

        Başkan Yazıcı'dan Temel Bilimler Üniversitesi Müjdesi

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada "Eğitim Kenti Tuzla" vizyonuyla sürdürdükleri hizmetler hakkında bilgi verdi ve Tuzla'da Temel Bilimler Üniversitesi kuracaklarını ilk kez bu toplantıda müjdeledi. Başkan Yazıcı, "Bu salonda 'Eğitim Kenti Tuzla' sloganı ile 7 üniversitenin rektörü ile protokol imzaladık. Bu protokolün ardından sosyal ve akademik düzeyde toplumumuzu ilgilendiren mekanizmaları da çalıştırabilecek, biraz daha toplumun derinliklerine inebilecek şekilde bir çok çalışmaya imza atmaya çalıştık. Bugün de mensubu ve onun bir evladı olmaktan gurur duyduğumuz Türk tarihi konusundaki çalıştaya ev sahipliği yapmaktan ayrıca memnuniyet duymaktayız.

        "Tarih tarafsız bir ilim değildir" diye bir söz vardır, tarihimizi yazarken batılı oryantalistler çok farklı yaklaşıyorlar, gerçek tarihimizi, ecdadımızın neler yaptığını, gerçekleri farklı naklediyorlar. Şanlı tarihimizi sizlerden dinlemek bizleri çok mutlu edecektir. Tarihe olan ilgimden dolayı bazı karalamalarım, kitaplarım da olmuştur. Kendi şanlı tarihimizi iyi bilmemiz ve ona göre adım atmamız gerekiyor. Maziyi bilmeden atiyi çizmenin mümkün olmadığını biliyor, bunun tüm bilimlerde geçerli olduğuna inanıyoruz" dedi.

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'da 9 üniversite bulunduğunu söyledi. Tuzla Piyade Okulu ve Deniz Harp Okulu'nu da birer üniversite olarak gördüklerini belirten Başkan Yazıcı, "Eğitim Kenti Tuzla'nın 12. üniversitesini de Tuzla Belediyesi, sanayici ve işadamları ile birlikte Temel Bilimler Vakfı adı altında Temel Bilimler Üniversitesi ile süslemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

        Alpargu, Başkan Yazıcı'ya Teşekkür Etti

        Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Alpargu da "Bu çalıştayın bir gerekçesi var amacımız genel Türk Tarihi konusundaki hocalarımızı bir araya getirmek, bir ortak yol bulmaktı. Yıllardır bunu bir türlü gerçekleştiremedik, hep konuşmada kaldı. Konuyu Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı'ya açtığımızda bize desteklerini sundu, bize ev sahipliği yaptı, kendilerine müteşekkiriz" dedi.

        Prof. Dr. Mehmet Alpargu, yıllardır yapılması planlanan çalıştaya ev sahipliği yapan ve destek veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya bir buket çiçekle teşekkür etti.

        (EY-ÖK-Y)

        15.05.2017 13:13:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler