Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkentli çocuklar müzeyi çok sevdi

        (Fotoğraflı)

        Bayram Kılınçer

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediyesi'nin Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi içerisinde Ankaralı çocuklara hediye ettiği Evrensel Değerler Çocuk Müzesi çocukların akınına uğruyor.

        Türkiye'nin ilk çocuk müzesi olma özelliğini elinde bulunduran ve açıldığı günden bu yana 430 çocuk ağırlayan müzeyi gezen minikleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yalnız bırakmadı. Müzede hem eğlenen hem de öğrenen çocuklarla bir araya gelen Yaşar, minik misafirleriyle sohbet ederek, onlarla birlikte müzeyi gezdi.

        "Aile, okul, çocuk üçgenini burada kurduk"

        Yaşar, "Bizler bu müzede toplumsal gelişme, birey gelişimi yönünde katkı sunan bir okul dışı öğrenme sahası hazırladık. Aile, okul, çocuk üçgenini burada kurduk. Eğitimde ilerlemeyen, kültür sanatta gelişemeyen toplumlarda, huzur ve mutluluk olmaz. Biz daha huzurlu, daha mutlu daha farkında bir toplum olma hayaliyle yola çıktık. Okullarımızı misafir ettiğimiz müzede, çocuklarımız 75 dakikalık eğitimlerden geçiriliyor. Çocuklara bilim ve sanatın ışığında unutulmaya yüz tutmuş evrensel değerlerimizi öğretiyoruz. Müzemizde verilen eğitimler ayrıca milli eğitim müfredatına uygun olarak yürütülüyor" dedi.

        Okul grupları tarafından rezervasyon ile gezilen müzede yaş gruplarına göre öğrenciler çeşitli eğitimlerden geçiriliyor. Mayıs ayı rezervasyonlarının şimdiden dolmaya başladığı Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, minik ziyaretçilerini bekliyor. Müze içerisinde verilen eğitimlerde, öğrencilerin eğitim programı içinde olması önemseniyor. Öğrencilerin dokunarak, yaşayarak ve deneyerek öğrenmesi amaçlanıyor. Müze içerisinde saygı ve çevre, yardımseverlik ve vahşi yaşam, doğruluk ve Pinokyo, sevgi ve veteriner kliniği sergisi, ses ve ışık deney atölyesi, yenilenebilir enerji atölyesi, kuvvet mekanik deney atölyesi ve bilim sınıfları bulunuyor. Müze ayrıca engelli öğrencilerin kullanımına uygun halde dizayn edildi.

        Müze yetkilileri, rezervasyonların 332 11 75 veya 76 numaralı telefondan yapılabileceğini belirtti.

        (BK-BT-Y)

        16.05.2017 11:22:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler