Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Diriliş Ertuğrul" pastaya ilham kaynağı oldu

        - Yaptıkları pastalar madalyaya dönüştü

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Ataşehirli kadınlar, Türkiye'nin uluslararası ölçekte ilk ve tek pastacılık festivali olan "Cake Show İstanbul"dan 4 madalyayla döndü. "Yörük Çadırı" pastası ile gümüş madalya kazanan Tuğba Ekinci, Diriliş Ertuğrul dizisinden ilham aldığını söyledi.

        Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve birbirinden yetenekli pastacıların yarıştığı "Cake Show İstanbul" etkinliğine Türkiye'nin yanı sıra Almanya, İran ve Azerbaycan'dan da pastacılar katıldı.

        Ataşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi'nde (ATAMEM) pastacılık eğitimi alan kadınlar da hazırladıkları birbirinden güzel pastalarla üç dalda yarıştılar. Dekor, Mini Dekor ve Düğün Pastası dalında yarışan ATAMEM öğrencileri, üç gümüş ve bir bronz madalya kazandılar.

        "Düğün Pastası" ile Serpil Akgün, "Anadolu Kadını" ile Bahar Uçar, "Yörük Çadırı" ile Tuğba Ekinci ve "Ölügelin" ile de Esin Akbal, konularında uzman yerli ve yabancı şeflerden oluşan jürinin değerlendirmeleriyle dereceye girdiler. Yarışmaya Büyük Dekor dalında katılan ve "Yörük Çadırı" pastası ile gümüş madalya kazanan Tuğba Ekinci, Diriliş Ertuğrul dizisinden ilham aldığını söyledi.

        Türklerin eski kültürlerine merak duyduğunu belirten Ekinci, "Yarışmaya katılmaya karar verdiğimde aklıma bu konu geldi. Yarışma için yaptığımız pastalar görsel ağırlıklı tasarım pastalarıdır ve yeme amaçlı yapılmıyor. Yarışmaya katıldığım ve başarılı olduğum için çok mutluyum" dedi.

        "Cake Show İstanbul"da figür uygulama eğitimlerinin verildiği etkinliğe, ATAMEM'de pastacılık eğitimi alan 15 kursiyer de katıldı. Eğitimin kendilerine büyük katkıda bulunduğunu vurgulayan kursiyerler, Ataşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini ilettiler. Kursiyerleri yarışmaya hazırlayan ATAMEM Birim Sorumlusu Tamer Şahin ve Pastacılık Öğretmeni Hamide Kırım da kursiyerlere Cake Show boyunca eşlik etti.

        (HB-BA-Y)

        16.05.2017 12:05:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler