Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mamaklı minikler 'Okul Öncesi Eğitim Şenliği'nde buluştu

        ANKARA (İHA) - Mamak Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde ortaklaşa düzenlediği, "Okul Öncesi Eğitim Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar şenlikte, yüz boyama, maskotlar ve şişme oyun alanlarına büyük ilgi gösterdi.

        Şenlik alanında okulları tanıtıcı stantlar açılırken, okul öncesi eğitim gören çocuklarımızın okul alışkanlığı kazanması için bu tür şenlikler düzenlendiklerini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Yedi farklı anaokulunun katılımıyla eğlenceli bir ortamda geçen şenlikte, öğrenciler bir yıl içinde öğrendiklerini sergileme imkanı buldular. Onların başarılarını destekliyor çeşitli yarışmalarla da kendilerini ödüllendiriyoruz. Mamak'taki tüm okullarımızın fiziki yapılarının iyileştirilmesinin yanı sıra yeni okulların da ilçemize kazandırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her alanda yükselen bir değer olan ilçemizi eğitim alanında da gözde bir ilçe yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

        Mamak Kaymakamı Ali Mantı ise okul öncesi eğitimi teşvik etmek ve özendirmek amacıyla düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada "Kaymakamlık olarak okul öncesi eğitime oldukça önem veriyoruz. Eğitimin temeli ne kadar sağlam olursa, gelecekte ülkemiz adına gençlerimiz adımlarını çok daha bilinçli atacaktır" dedi. Mamak'ta çocukların yetişmesi için bütün kurumlarla birlikte çalışıldığına dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ise, "Önümüzdeki yıllarda okul öncesi eğitim oranını daha da yukarılara çıkartacağız" dedi.

        Yedi anaokulunun katıldığı şenlikte Çiğiltepe Zübeyde Hanım Anaokulu "Çanakkale Geçilmez" gösterisi, İmirzalıoğlu Ganime Hanım Anaokulu "Klasik bale" gösterisi, Manolya Anaokulu "Ront" gösterisi, Çiçek Hatun Anaokulu "Halk oyunları" gösterisi, Sevgi Bahçesi Anaokulu "Ront" gösterisi, Mamak Belediyesi Anaokulu "Bayrak" gösterisi, Habibe Mehmet Kaya Anaokulu ise "Koro ve Dans" gösterisi ile hem eğlendi hem de eğlendirdi.

        Şenliğe, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kaymakamı Ali Mantı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Mamak Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Gültekin, veliler ve çok sayıda minik öğrenci katıldı.

        (BC-BT-Y)

        17.05.2017 11:13:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler