Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kupalar Ata'ya armağan

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Konak Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği Sokak Basketbolu turnuvasında şampiyon olan takımların oyuncuları kupalarını kendilerine cumhuriyeti emanet eden Atatürk'e armağan etti.

        Konak Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği Ortaokul ve Liselerarası Sokak Basketbolu Turnuvası oldukça çekişmeli maçlara sahne oldu. Turnuvaya Konak'ta eğitim öğretim veren 14 ortaokul ve 11 liseden kız ve erkek takımlar katıldı. Maçlar Göztepe'deki basketbol sahalarında oynandı. Tempolu müzik eşliğinde yapılan maçlar sporseverler tarafından da ilgiyle izlendi. Rekabetin yanı sıra dostluğun ve paylaşımın da öne çıktığı karşılaşmalarda sadece oyuncular değil, antrenörlerin de heyecanı görülmeye değerdi.

        Şampiyonlar belli oldu

        Turnuvada ortaokullar kategorisinde rakiplerini bir bir eleyen okul Güzelyalı Ortaokulu birinci olurken, Seyfi Gülmezoğlu ikici, Çamlaraltı Koleji ise üçüncü oldu. Ortaokullar kategorisinde kızlarda ise Dokuz Eylül Ortaokulu birinci olurken, Misak-I Milli Ortaokulu ikinci oldu. Okulların birden çok takımla katılabildiği turnuvada Güzelyalı Ortaokulu'nun kız takımı da adını üçüncülüğe yazdırdı. Turnuvanın liseler kategorisinde erkeklerde kıyasıya bir mücadele ortaya konuldu. Heyecan ve rekabetin dorukta olduğu maçlarda rakiplerini bir bir eleyen Çamlaraltı Lisesi birinci olurken, İzmir Kız Lisesi ikinci, Namık Kemal Lisesi üçüncü oldu. Kızlar kategorisi de en az erkeklerin maçı kadar çekişmeli ve heyecanlı geçti. Maçlar sonunda Karataş Lisesi'nin kız basketbol takımı birinciliğe adını yazdırırken, Saranel Sağlık Koleji ikinci, İzmir Kız Lisesi ise üçüncülük kupasını okullarına götürdü.

        Fair-play ön planda

        19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen turnuvanın öğrencilerin hem fiziksel hem de sosyal gelişimine katkı sağladığını dile getiren okul antrenörleri, Konak Belediyesi'ne ve Başkan Pekdaş'a böylesi güzel organizasyona ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti. Takımlar şampiyonluk için yarışsalar da kazanmaktan çok eğlenceli anlar yaşamak ön plandaydı. Öğrenciler hem mücadele etti hem de diğer okullardan gelen yaşıtlarıyla tanışma fırsatı buldu. Fair-play ruhunun ön planda tutulduğu turnuvada şampiyon olan takımların oyuncuları kupalarını Atatürk'e hediye etti.

        (CA)

        17.05.2017 12:19:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler