Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Simav kirazı pazardaki yerini aldı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Emin İncekulak

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Simav ilçesindeki halk pazarına, bu yılın ilk kiraz ürünleri gelmeye başladı. 'İlk kiraz' adı verilen mahsul kilosu 5 liradan alıcı buluyor.

        Kiraz üreticisi ve satıcısı Halil Sevgi, (45) ihracatın fazla olmasının kiraz fiyatlarını etkileyeceğini belirtti. Sevgi, "Karataş bölgesi adıyla bilinen bazı mevkilerde kiraz üretimin az olacağını duyduk. Napolyon cinsi kirazların birinci sınıfları yurt dışına ihraç ediliyor. Bizim kendi mahsulümüz olan kirazı pazarda 5 liradan satıyoruz. Eşim Şaziye Sevgi ile birlikte kiraz ağaçlarımızın bakımını ve ilaçlamasını yapıyoruz. Hasadını ve pazardaki satışını da eşim ile birlikte yapıyoruz. Tüketiciye, temiz ve organik meyve yedirmenin gayreti içindeyiz. Kiraz üretiminin yanında kendi hayvanlarımızdan elde ettiğimiz süt ürünlerini de sipariş üzerine müşterimize temin ediyoruz" dedi.

        Kiraz müşterisi Özay Akpınar (40), "İlk kirazı, nefsimizi bastırmak için alıyoruz, tatlı kiraz yemek için biraz daha beklememiz gerekiyor" dedi.

        Toptancıya verildiği belirtilen kirazın, yerli halk tarafından bilinçli olarak üretilmesi için, Simav Halk Eğitim Merkezi tarafından kurs açılıyor. (MEİ-EFE)

        18.05.2017 10:35:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler