Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyüme çağında olan çocuklarda dişlere dikkat

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Dr. Mustafa Ateş, çocuklarda oluşan diş problemlerine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

        Sarıyer Ortodonti Diş Kliniğinden Dr. Mustafa Ateş, "Çocuğun büyüme gelişiminden yararlanılarak uygulanan, çene kemiklerinin ve kafa kemiklerinin büyümesini yönlendirmeyi amaçlayan ortopedik bir tedavidir. Genellikle, alt çenenin geride olduğu durumlarda ve uygun hasta seçiminde alt çenenin büyümesini ve üst çeneyi yakalamasını sağlar. Çocuğun yaşı çok önemlidir. Çünkü, bu tedavi büyüme ve gelişim tamamlandıktan sonra uygulanamaz. Fonksiyonel tedavi, çeşitli hareketli veya sabit apareyler kullanılarak uygulanabilmektedir. Önemli olan nokta, hasta için bu tedavinin uygun tedavi olup olmadığının ortodonti uzmanı tarafından değerlendirilmesidir" dedi.

        "Erken dönemde yapılacak ortodontik muayene faydalı"

        Erken dönemde yapılacak ortodontik muayenenin, var olan veya işaretleri tespit edilen ileride oluşması muhtemel bazı ortodontik bozuklukların teşhisini ve basit yöntemlerle tedavisini olanaklı kıldığını ifade eden Dr. Ateş, "Henüz ortodontik tedavi ihtiyacı olmasa bile, ortodontistiniz tespit ettiği işaretler nedeniyle hastayı rutin kontroller ile gözlem altında tutmayı uygun görebilir. Biberon, parmak emme, dil itme ve ağız solunumu gibi kötü alışkanlıkların varlığı, iskeletsel ve dişsel gelişimi etkilediği, ortodontik problemlere neden olduğu için erken dönemde müdahale gerektirir" açıklamalarında bulundu.

        Çocuğun henüz 7 yaşına gelmemiş olsa bile, bazı problemlerin gözlendiğinde ortodontiste muayene ettirmenin gerekli olduğunu kaydeden Dr. Mustafa Ateş, bu problemleri şöyle sıraladı:

        "Erken veya geç diş kaybı, Çenelerin çok önde veya geride olması, ağzını kapatırken çenenin kayması, dişlerin çapraz kapanması, dişlerde çapraşıklık, kesici dişlerin arka arkaya konumlanması, Parmak emme, ağız solunumu, ısırma veya çiğnemede güçlük, ön veya arka dişlerin bir kısmının kapanmaması, açık kapanış."

        (ÖB-ÖB-HA-Y)

        18.05.2017 10:53:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler