Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eldivan'da 'Engelliler Haftası' etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Ceyhun Doğan

        ÇANKIRI (İHA) - Eldivan Kaymakamlığı ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Eldivan Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

        Engellilerin varlığına ve yaşam tarzına dikkat çekmek için yapılan Farkındalık Yürüyüşü ile başlayan program, Eldivan Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çocuklarının gösterileriyle devam etti. İlçe meydanında gerçekleştirilen programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, "Bugün bizim için çok önemli bir gün. Onların bana göre engelleri değil fazla özellikleri var. İnsan öyle bir organizmadır ki bir yerinde bir eksiklik varsa yüce yaradan onun eksikliğini başka bir uzva verdiği fazlalıkla ortadan kaldırır. Örneğin görme engelli bir kardeşimizin hissetme duygusunun gören bir insanın hissetme duygusunun kat be kat üstünde olduğuna çok şahit olmuşuzdur. Bizim amacımız bu engelsiz kardeşlerimizin toplum hayatına tam ve eksiksiz katılmasıdır. Bunun için yapılacak her hizmet onlara yapılmış bir lütuf değil onların haklarıdır. Bu hakları onlara vermekte bizim asli görevimizdir" dedi.

        Rektör Ayrancı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsünün engelsiz bir kampüs olarak inşa edildiğini ve bu özelliğiyle de Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

        (CD-SLH-Y)

        18.05.2017 12:34:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler