Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çeşme'de müzeler çocuklara açıldı

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz

        İZMİR (İHA) - 18 Mayıs Müzeler Günü nedeniyle Çeşme Kalesi'ne gelen çocuklar kaleyi ve müzeleri gezerek tarih dersi aldılar.

        Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla, Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından belirlenen ve tüm dünyada kutlanan 18 Mayıs Müzeler Günü nedeniyle Çeşme Kalesi'ndeki müzeler çocuklara açıldı.

        18 Mayıs Müzeler Günü etkinlikleri çerçevesinde Çeşme Kalesi'ne gelen Süleyman Sami Sarı Ortaokulu öğrencilerini Çeşme Müzesi Müdürü Sevgi Soyaker ve arkeologlar karşıladılar. Müze görevlileri öğrencilere Çeşme Müzesi yazan şapkalar ve balonlar dağıtırken Müze Müdürü Sevgi Soyaker de müzelerde bulunan çeşitli eserlerin fotoğraflarının bulunduğu, üzerinde "Beni bul" yazan kağıtlar dağıtarak, müze gezisi sırasında fotoğrafı bulunan eserleri bulmalarını istedi.

        Öğrenciler, Müze Müdürü Sevgi Soyaker ve arkeologlar eşliğinde Çeşme Kalesi'nde bulunan, 1770 Deniz Savaşı'na ait tarihi eserlerin sergilendiği müzeyi, sikkelerin ve Erithrai ile Bağlararası kazılarından çıkarılan eserlerin bulunduğu müzeleri ve tanrı tanrıça heykelleri, çeşitli dönemler ait mezar taşlarının bulunduğu müzeleri gezerek arkeologların verdiği bilgileri ilgi ile dinlediler. Öğrenciler, kale bahçesinde hazırlanan bir alanda da kazı çalışması yaparak çeşitli tarihi eserleri buldular. Kale ve müze gezisi sonunda da öğrencilere kek ve meyve suyu ikram edildi.

        24 Mayıs'a kadar sürecek etkinliklerle kutlanacak

        Çeşme Müzesi Müdürlüğü 18 Mayıs Müzeler Günü'nü 24 Mayıs'a kadar sürecek etkinliklerle kutlayacak. Hazırlanan programa göre, bugün saat 16.00'da Çeşme Kalesi Sergi Salonu'nda, Çeşme Halk Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla hazırlanan Kat-ı Sanatı ve İğne Oyası Sergisi'nin açılışı yapılacak.

        Müzeler Günü kutlamaları kapsamında, 22 Mayıs Pazartesi günü, saat 10.00'da, Dalyan Mahallesi'ndeki Süleyman Sarı Ortaokulu'nda, Emel Karaburun'un sunacağı "Kültür Varlıkları ve Müze" ve Elif Gonca Şen'in sunacağı "Müzeler ve Tartışılan Tarih" başlıklı söyleşiler gerçekleştirilecek.

        Etkinlikler, 23 Mayıs Salı günü, Çeşme'nin tarihine ışık tutan Bağlararası ve Erythrai kazılarının Çeşme İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine tanıtılması ile devam edecek. Öğrenciler, arkeologlardan kazılar hakkında bilgi alacaklar.

        Müzeler Günü etkinlikleri, 24 Mayıs Çarşamba günü, saat 10.00'da İlçe Jandar Komutanlığı'nda, "Kültür Varlıkları ve Kaçakçılık" konulu sunum ile sona erecek.

        (İA-ÖA)

        18.05.2017 16:07:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler