Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Küçükçekmece'de 19 Mayıs kutlaması

        - Küçükçekmece'de coşkulu Gençlik Bayramı kutlaması

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda öğrenciler günün anlam ve önemine binaen şiirlerini seslendirerek, oratoryo gösterilerini sahneledi.

        19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Küçükçekmece Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi'nde kutlama programı düzenlendi. Programa Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Özdoğanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Göksun Öz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Gençler, Mustafa Kemal'i şiirlerle ve şarkılarla andı

        Programda, Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi öğrencileri günün anlam ve önemine binaen şiirlerini seslendirerek, oratoryo gösterilerini sahneledi. Okul halk oyunları grubu ise Akçaabat yöresine ait halk oyunlarını oynadı. Küçükçekmece Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Judo Grubu ve Küçükçekmece Belediyesi Okçuluk Grubu gösterileri ilgiyle izlenirken, okul korusunun seslendirdiği şarkılar beğeniyle dinlendi. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Atatürk'e cevabını seslendiren öğrenciler, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Programda, protokol üyelerin de gençlerle birlikte ok atıp, oyun havalarına eşlik etmesi renkli görüntülere sahne oldu.

        "19 Mayıs, bu ülkenin emperyalizme yenilmeyeceğinin göstergesidir"

        Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, törende yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'da tanklara yol vermeyen, silahlara karşı dimdik duran, bayrağına sahip çıkacağını o gün yedi düvele ispat eden siz değerli gençlerimizle gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki sizler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti 19 Mayıs'ta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı meşaleyle, o ruhla bugün ve yarın Cumhuriyetimizi yaşatacaksınız. Herkes için eşit, demokrat, adil bir toplum olmasının mücadelesini veren, geleceğine inanan, kararlarını kendi veren, ülkesine bayrağına sahip çıkan siz değerli gençlerle daha müreffeh bir ülke olma yolunda ilerleyeceğiz. Büyük Önder, 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyor. Vatan sizin için en kıymetli olmadıkça, başkalarının hak ve özgürlükleri sizin için en değerli olmadıkça biz en iyiyi yapmış olmayacağız. 19 Mayıs, bu ülkenin asla emperyalizme yenilmeyeceğinin, işgal altına alınmayacağının, manda ve himaye kabul etmeyeceğinin ifadesidir. Bunu da sonuna kadar yerine getireceksiniz. Biz, kimseye haksızlık yapmadan bu ülkenin temel değerlerine varlığına, bütünlüğüne müdahale etmek isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkenin temel değerlerini koruma konusunda asla geri adım atmayız. Bu gençlik bunu 15 Temmuz'da zaten gösterdi" diye konuştu.

        "Gençler atalarından devraldığı mirasa sahip çıkacaktır"

        Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, gençlerin bayramını kutlayarak, "Geçmişte bu millet iç ve dış tehditlere karşı nasıl ayakta kaldıysa, bugün ve bundan sonra da ayakta durmaya devam edecektir. Mustafa Kemal, 'Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır' diyor. Biz de seçilmişler olarak bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Yeni kuşakların, büyüklerimizden devir aldığı mirası, yılmadan vazgeçmeden sürdürmesini temenni ediyorum" dedi.

        "Siz gençlere büyük fedakârlıklar düşüyor"

        Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Göksun Öz, "Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen sahip çıkan toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, kazanılan zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere güveni sebebi ile bugünü siz gençlere armağan etmiştir. Siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlık tehlikesi söz konusu olduğunda her türlü farklılığımızı renklerin uyumu gibi birleştirip tek yürek olabilmelisiniz. 15 Temmuz'da milli iradesini çiğnetmeyen büyük Türk milleti, Çanakkale'de ve bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi tek yürek olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, bayramınızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

        (HB-ÖK-Y)

        19.05.2017 14:52:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler