Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        65 yaşındaki Paşa Amca artık gönlünce dolaşabilecek

        - Başkan Remzi Aydın, 65 yaşındaki felçli Paşa Sezgin'e yeni bir akülü tekerlekli sandalye hediye etti

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, felçli olan ve eski akülü tekerlekli sandalyesi kullanılamayacak halde olduğu için 1 yıldır sokağa çıkamayan 65 yaşındaki Paşa Sezgin'e yeni bir akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Başkan Aydın'ın hediyesi karşısında, dualar ederek mutluluğunu dile getiren Paşa Amca artık gönlünce dolaşabilecek.

        Paşa Sezgin, 20 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu felç oldu. Sezgin bu günden sonra akülü tekerlekli sandalyesiyle dolaşabiliyordu. Akülü tekerlekli sandalyesi sayesinde istediği zaman evinden dışarı çıkyor, gönlünce dolaşabiliyordu. Ancak aradan geçen bu sürede akülü tekerlekli sandalyesi kullanılamaz hale geldi. Yenisini almak için imkanı olmayan Paşa Sezgin'in çaresizlik içinde bir yıldır evinden dışarı çıkamadı. Yaşlı adamın bu çaresizliğine Başkan Remzi Aydın derman oldu. Paşa Sezgin'in durumunu öğrenen Başkan Aydın vakit kaybetmeden Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne talimat vererek bu sıkıntının giderilmesi istedi. Bunun üzerine müdürlük yetkilileri yeni bir akülü tekerlekli sandalye temin ettiler.

        Yeni akülü tekerlekli sandalyeyi Başkan Aydın, Paşa Sezgin'in evine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, bizzat kendi eliyle teslim etti. Duygu dolu anların yaşandığı ziyaret sırasında Paşa Sezgin, Başkan Aydın'a dualarla teşekkür etti.

        Sezgin, kendisine büyük bir mutluluk yaşatan sürpriz hediye ile ilgili duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Şu anda çok mutluyum, çok sevinçliyim, Allah razı olsun. Bu sandalye çok eskidiği için bir yıldır dışarı çıkamıyordum. Evde çok bunaldım, biraz dolaşmak istiyorum. Artık yeni tekerlekli sandalyeye binip yola varacağız. İstanbul'da üç yada dört tur atmak geliyor içimden. İnşallah bundan sonra, Başkanımız sayesinde dışarı çıkmak şansım olacak. Rabbim Başkanıma hayırlı ömür nasip etsin. Önümüzdeki dönemde de muvaffakiyet nasip etsin. Bu çalışmakla, Rabbimin de yardımıyla, inşallah ikinci dönemi de kazanacak"

        "Herkesin dualarına talibiz"

        Başkan Remzi Aydın ise, akülü arabayı Paşa Sezgin'e teslim ettikten sonra şunları söyledi; "Amcamıza bu gün çok ihtiyacı olan bir akülü tekerlekli sandalye temin ettik. Çok uzun zamandır dışarı çıkamıyormuş. İnşallah bundan sonra dışarı çıkacak. Hepimiz gibi gezecek, dolaşacak, ihtiyaçlarını giderecek. Rabbim kendisine sağlıklı uzun ömürler versin. Herkesin dualarına talibiz."

        "Çalışmalarımızın semerelerini alıyoruz"

        Göreve geldiği günden beri yaptığı çalışmaların yavaş yavaş semerelerinin alınmaya başlandığını belirten Başkan Aydın, ilk etapta Eyüp Belediyesi nezdinde kurduğu Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile ilgili bilgi vererek; "Başka müdürlüklerin gölgesi altında kalmaktansa, müstakil, güçlü, sahada gerçekten hakimiyet kuran ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her alanda ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan güçlü bir müdürlük haline getirmeyi arzu etmiştik. Nitekim müdürlüğümüzü kurduktan sonra da, bünyesinde bulunan yirmiden fazla birimimizle çalışmalarımıza başladık. Arkadaşlarımız vatandaşlarımızın yakacak, yiyecek, giyeceklerinden, sosyal anlamdaki ihtiyaçlarına kadar çok geniş alanda çalışmalar yapıyor" şeklinde konuştu.

        Ziyaret sırasında Başkan Aydın, Paşa Sezgin ile bir süre oturarak çay içti, Eyüp'ün eski günleriyle ilgili sohbet etti. Sonrasında ise Başkan Remzi Aydın, Sezgin'in oturduğu bina girişi ve çevresinde, akülü arabanın rahatlıkla hareket edebileceği düzenlemelerin yapılması talimatını verdi.

        (HB-ÖK-Y)

        20.05.2017 12:32:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler