Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pursaklar'ın Başpehlivanı Sermest Bulut oldu

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Pursaklar Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin dördüncüsünde er meydanına çıkan pehlivanlar kıyasıya güreşti. Günün şampiyonu ise Başpehlivan Sermest Bulut oldu.

        Ata sporu olan yağlı güreşlere sahip çıkan ve bunu Pursaklar'da yaşatan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, 3'e yakın pehlivanı Pursaklar halkı ile buluşturdu. Ayyıldız Özgürlük Parkı'nda yapılan 4. Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne Kaymakam İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Puursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, Güreş Ağası Hasan Yiğit, bürokratlar, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda sporseveri başpehlivan olmak üzere katıldı. Yağlı güreşlerde 18'i başpehlivan olmak 300'e yakın pehlivan er meydanında kol bağladı. Başpehlivan, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük, deste küçük, tozkoparan, ayak boy, teşvik bir, teşvik iki, minik iki ve minik bir kategorisinde kıyasıya yarıştılar.

        Renkli ve kıyasıya bir mücadele izleyen Pursaklar halkı gün boyu doyasıya eğlendi. Güreşlerin devam ettiği anda yapılan güreş ağalığı ihalesi 400 bin TL ile geçen yılın güreş ağası Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Yiğit'te kaldı.

        Dereceye girenleri tebrik edip madalyalarını takan Çetin, "Bizler ata sporumuz olan yağlı pehlivan güreşlerimizi geleneksel hale getirip ilçemizde yaşatıyoruz. Güreşlere katılan pehlivanlarımızı, sporseverlerimize ve bizlere destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        (CNR-ÖZ-Y)

        20.05.2017 21:04:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler