Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Menderes kesme çiçek festivali coşkuyla kutlandı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Kesme çiçeğin en güzel örneklerinin sergilendiği 7. Menderes Kesme Çiçek Festivali, Menderes 19 Mayıs Stadı'nda coşkuyla kutlandı.

        Menderes Belediyesi'nin Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneğiyle bu yıl 7.'sini düzenlediği Menderes Çiçek Festivali 19 Mayıs Stadı'nda gerçekleşti. İki gün süren festivalde kesme çiçeğe dair her şey yer aldı.

        Çiçeklerden dev Türk bayrağı

        Mehteran gösterisi ve kortej ile başlayan festival kapsamında vatandaşlara 20 bin adet karanfil ve gül dağıtıldı. Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 15 bin karanfil kullanılarak hazırlanan dev Türk bayrağı da festivalde yer aldı. 15 kişilik özel ekip tarafından iki günde hazırlanan dev Türk bayrağının yanı sıra çiçek üreticilerinin yaptığı özel çalışmalar da festivalde sunuldu.

        Ersan Er rüzgarı

        Festivalin ilk günü Afrika Dans Grubu gösterisi ve Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Karadeniz Ekibi'nin gösterisinin yanı sıra Karadeniz müziğinin sevilen isimleri Serdar Küçük ve Erdem Akın konseri gerçekleşti. Festivalin ikinci günü ise Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Roman Ekibi sahne alırken, Türk pop müziğinin başarılı ismi Ersan Er de Mendereslilerle buluştu. Er'in konserine Menderesliler büyük ilgi gösterdi.

        Çiçek ağası Başkan Soylu

        7. Menderes Çiçek Festivali'nin ikinci gününde en güzel çiçek yarışması da düzenlendi. Çiçek üreticilerinin katıldığı ve 10 kategoride yapılan yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma sonunda dereceye girenler plaketle ödüllendirilirken, derece alan çiçekler açık artırma ile satıldı. Elde edilen gelirin Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne bağış yapılacağı açık arttırmada, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu en yüksek fiyatı vererek çiçek ağası oldu.

        "Tanıtımımız sürecek"

        Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, festivalin coşku içerisinde geçtiğini belirterek, "Kesme çiçek, Menderesimizin önemli üretim grubu arasında yer alıyor. Çiçek sektöründe kesme çiçek olarak öncü bir rol üstleniyoruz. Böylesine önemli bir konumda olan kesme çiçeğimizin bilinirliğini ve tanınırlığını artırmaya yönelik düzenlediğimiz festivalimizi coşku içerisinde düzenledik. İki gün boyunca kesme çiçeğin en güzel örnekleri festival alanında sergilendi. İlçemizin önemli üretim grubu olan kesme çiçeğin tanıtımı için gerekli çalışmaları gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Kesme çiçeğin başkenti Menderes'i dünyaya tanıtacağız" dedi. Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Artçı da, "Türkiye'nin kesme çiçek ihtiyacının yüzde 40'lık kısmını Menderes olarak biz karşılıyoruz. Böyle önemli bir durumda olan ilçemizin dünyaya duyurulması adına düzenlediğimiz festivalimizi büyük bir katılımla tamamladık. Festivalimizde bizlerle olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

        (CA)

        21.05.2017 10:36:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler